Putovanja

#Travel: Top 7 destinacija za leto 2018.

Kada je putovanje u pitanju, iskustva drugih putnika zaista su vredan pokazatelj onoga što vas očekuje na datoj destinaciji. Bilo da je u pitanju gostoprimstvo, broj dostupnih restorana i kafića, uređenost šetališta i parkova, šoping ili nešto sasvim drugo, trebalo bi poslušati savete za putovanje, naročito kada dolaze iz više izvora. U nastavku su neki od gradova koje su putnici nagradili visokom ocenom i koji zaslužuju da ih stavite na listu za posetu.

Edinburg
Prestonica Škotske je odlično mesto da provedete odmor, jer je poznata po vatrometu, raznim festivalima i ukusnoj hrani. Obiluje kulturom i muzejima, tako da ljubitelji umetnosti neće ostati željni.

Amsterdam
Ovaj grad odiše lepotom na svakom koraku, bilo da šetate pored kanala uz niz simpatičnih kuća ili vozite bicikl istražujući gradske ulice. Jedina teška odluka biće koje muzeje posetiti, jer vam za sve njih treba jedan duži boravak.

Krakov
Ono što se vidi na svim fotografijama i razglednicama je prostrani gradski trg, okružen prelepim starim kućama, na kome se nalazi gomila kafića, pabova i prodavnica. U blizini su i spomenici iz Drugog svetskog rata koje vredi posetiti.

Nju Orleans
Grad koji zrači bluzom prepun je pozitivne energije. Poznat je po ukusnoj kreolskoj kuhinji, prepunoj lokalnih specijaliteta. Nju Orleans je živ tokom cele godine zahvaljujući raznim dešavanjima.

Marakeš
Idealno mesto da se izgubite u prelepim uličicama prepunim raznih domaćih proizvoda i šarenih začina. Poznati su po pijacama na kojima se obavezno treba cenkati sa lokalnim prodavcima.

Dablin
Ono po čemu je ovaj grad najčuveniji je pivo Ginis i poseta istoimenoj fabrici, koja je praktično obavezna. Fenomenalni pabovi nude dobru hranu i piće, a vredi izdvojiti vreme i za gradski zamak i zoološki vrt.

A post shared by Visit Dublin (@visitdublin) on

Bali
Sam dolazak na Bali jednak je ulasku u bajku. To je pravo mesto za opuštanje i tela i duha, uz predivnu vodu i fine peščane obale. Pored toga, možete prošetati kroz svetu šumu ili posetiti neki od mnogih ostrvskih hramova.

A post shared by BALI (@explorebali) on

(Trip Advisor/Cosmopolitan)