Nega & Lepota

TRENDOVI u farbanju kose koje ćemo obožavati ovog proleća

Svi sa nestrpljenjem čekamo proleće kada ćemo konačno skinuti debele kapute, šalove i kape i obući neku laganiju garderobu.

Osim toga, sa svaki novim godišnjim dobom imamo potrebu da nešto promenimo na sebi, a to nekako uvek bude kosa! Realno najlakše je ošišati se i ofarbati u neku drugu boju, zar ne?

U današnjem tekstu otkrivamo vam koje će se to boje kose nositi ovog proleća, a vi pronađite onu koja vam se najviše sviđa!

1. Blorange je najnoviji hit trend kada je u pitanju farbanje kose i moramo priznati da smo njom oduševljeni. Kao što joj i samo ime kaže ovo je mešavina plave (blonde) i narandžaste, kajsija nijanse (orange). Najbolje pristaje osobama sa svetlijom puti i toplim podtonom kože, pa ako spadate među takve obavezno probajte blorange ovog proleća!

2. Prirodno plava – Ne mislimo da treba samo da furate svoju prirodnu boju kose, već da farbom pokušate da je izimitirate. Dakle, ništa od belih izblajhanih pramenova. Cilj je da sve deluje kao da vam je majka priroda podarila!

Najbolje će rpistajati vama sa svetlom puti i neutralnim odnosno toplim podtonom kože. Takože, ako prirodno imate svetlu kosu, ciljajte ove nijanse. Cilj je da postignete monohromni izgled kose koja se stapa sa bojom tena.

3. Bogate braon nijanse – Braon boja kose pristaje svkaom tenu, bitno je samo da nijansu prilagodite svom podtonu. Tako ako imate svetao ili zlaćakst ton kože birajte čokoladne boje, dok vama sa crvenkastim pigmentom i toplim potonom najbolje pristaju bakrene, crvenkaste nijanse braon boje.

4. Bakarne boje – Vatreno crvena kosa je uvek inspirativna, ali ove sezone najviše će se nositi bakrene nijanse. Prilagodite intenzitet boje svom tenu. Ove nijanse najbolje stoje vama sa hladnim podtonom jer stvaraju lep kontrast.

5. Kontrastan koren – Ovaj trend će i u sezoni pred nama biti popularan što je idealno za sve vas koje nemate naviku da često posećujete frizerski salon. Ovaj izgled vam daje slobodu da preskočite odlazak na farbanje koji mesec. A ako se traži prirodan izgled, ovaj stil farbanja je prava stvar!

6. Suptilni pramenovi – Ako želite da vam kosa ,,igra“ i oživi, provucite kroz nju par suptilnih pramenčića koji će joj dati strukturu, ali neće previše odudarati od podloge. Balayage tehnika farbanja će biti najbolja metoda za postizanje ovakvog izgleda.

(harpersbazaar.com)