Dekor

Ukrasi za dom: 7 sitnica koje će osvežiti svaku prostoriju

Uređenje interijera može biti vrlo zabavno i zanimljivo. Želite li svome domu udahnuti svežinu poigrajte se s jeftinim detaljima koji u trenu mogu osvežiti i najdosadniju prostoriju. Donosimo 7 super ideja za osveženje stana koje možete stalno menjati i nadograđivati.

1. Lampa
Rasveta je vrlo važan dio svakog doma, a lampa detalj s kojim se možete igrati kako god poželite. Bilo da se radi o stonoj ili podnoj lampi, ovaj ukras je vrlo funkcionalan, a zahvaljujući raznim bojama senila ili postolja s lakoćom će osvježiti dnevni boravak ili spavaću sobu. Poigrajte se s bojama i oblicima.

2. Ukrasi za zid
Ukrasi za zid poput slike, sata ili ogledala savršen su instant podizač prostorije. Osim što prostoru u kojem boravite daje karakter, zidni ukras može vizualno povećati i osvežiti dnevni boravak, hodnik pa čak i kuhinju. Potražite ukras koji će se bojama uklopiti uz nameštaj i boju zida.

3. Jastučić i ćebe
Osim što su funkcionalni, ukrasni jastučići i topla i lagana ćebad savršen su ukras dnevnog boravka. Možete ih pronaći u svim bojama, cenom su prihvatljivi te u trenu mogu osvežiti i promeniti izgled prostora u kojem živite. Imate li nameštaj u beloj ili pak zagasitoj boji poput crne, sive ili smeđe poigrajte se sa žarkim tonovima.

4. Cveće
Cveće je oduvek bilo savršen detalj koji prostoriji daje svežinu i život, bilo da se radi o buketu ili živom, zasađenom cveću. Želite li da pojednostavite postupak uređenja doma, odaberite efektnu vazu te u nju posadite šarene lončanice koja će potrajati.

5. Tepih
Savršen detalj za jesen ili zimu svakako je tepih. No, nećemo govoriti o onom za dnevni boravak već za kupatilo. Pamučni tepih u nekoj od žarkih boja koja se uklapa uz boju kupatilskih pločica, uskladite s još nekim detaljem u istom tonu poput sveće ili vaze sa veštačkim cvećem.

(zadovoljna.dnevnik.hr)