Nega & Lepota

Upoznajte LAJAŽ: Glavni trend farbanja kose u 2016!

Nakon balajaž, ponovo nam stiže novi trend koji, prema prvim proračunima i nagađanjima pretenduje da nadmaši popularnost svih dosadašnjih tehnika farbanja.

Lajaž (layage) je najnoviji metod posvetljivanja i senčenja kose koji naglašava naš oblik frizure i deli pramenove u glavne sekcije, dok se boja širi i prepliće na samim krajevima kose.

Tehnički, lajaž je suptilnija verzija ombrea i može se koristiti za stvaranje prirodnih, suptilnih tonova ili jednostavno za osvežavanje kose, kada prirodnoj boji treba malo blistavosti i sjaja. Posebno su bitni sami krajevi kose koji treba da dobiju efekat prosvetljenosti, koja se postepeno gradi i nadovezuje na ostatak kose.

Dobra stvar kod ovog novog trenda je što ga mogu poneti gotovo sve devojke, nezavisno od boje kose. Ako ste plavuša, možete probati efekat sunca u kosi, poput Điđi Hadid, a ako ste tamniji onda lajaž može da prosvetli vaše krajeve poput Lili Oldridž.

Druge poznate dame koje su već hrabro odlučile da isprobaju novi trend su Miranda Ker, i naravno- kraljica tranformacija Rijane.

(Cosmopolitan, foto: Instagram / bprsocial)