Moda

LAŽU NAS DA JE RASPRODAJA: Ovo je prava istina o OUTLET radnjama! (VIDEO)

U poslednje vreme sve je više takozvanih “outlet” centara, u kojima bi kupac trebalo da može znatno povoljnije da si pruiušti odeću ili obuću poznatih brendova i renomiranih modnih dizajnera od prethodnih sezona. Međutim, da li je to zaista baš tako?

– Ljudi veruju da u ovim radnjama dobijaju popuste na brendiranu odeću koja je vraćena ili nije prodata prošle sezone, ali to najčešće nije slučaj. Većina stvari koje možete naći u outlet prodavnicama verovatno je izradila neka treća strana, a ne sam brend. To znači da je garderoba ofrlje sašivena od jeftinijih materijala, nekvalitetnih dugmadi i s manje šavova – objašnjava novinarka portala “Racked” Ebi Liber koja je uradila ogromnu reportažu na ovu temu.

Štaviše, procenjuje se da su otprilike 85 odsto odeće outlet radnje naručile specijalno za svoje rasprodaje, tako da im se izrada isplati u odnosu na cenu.

Etiketa na kojoj priše da se neki komad gardrobe prvobitno prodavao po određenoj ceni navodi kupca na pogrešan zaključak.

Ovo ne znači bi trebalo da prestanemo da kupujemo odeću u outlet centrima, ali svakako bi pre odlaska u šoping trebalo istražiti šta tačno kupujemo i kakva je stvarno ponuda.

Zato, bolje nemojte da se zalećete da kupite više različitih komada garderobe u jednom butiku, jer postoji šansa da ćete tako baciti ogroman novac na bofl koji em neće ispuniti vaša očekivanja, em će vam se takva odeća i obuća vrlo brzo raspasti.

(Telegraf, foto: profimedia)