Nega & Lepota

Uz ove jednostavne savete ćete uspeti da pripremite kožu za najtopliju sezonu

To podrazumeva nekoliko različitih načina za njeno obnavljanje i vraćanje vlažnosti koja je izgubljena nakon nekoliko meseci “skrivanja” pod džemperima i debelim duksericama. Da biste izvukli najbolje, potrebno je da pratite nekoliko jednostavnih koraka koji će vam pomoći da koži vratite hidriranost, a samim tim i sjaj i zategnutost.

Uklonite mrtve ćelije

Piling je odličan prvi korak koji uklanja nakupljene mrtve ćelije na koži. Ovo je neophodno uraditi celom telu, sa posebnim fokusom na kolena i laktove. Upotrebite nežne pilinge koji ne mogu oštetiti ili nadražiti vašu kožu, a možete i sami napraviti svoj preparat uz pomoć kokosovog ulja i šećera.

Dobra hidratacija

Koža se tokom zime dosta isušuje, pa sa dolaskom toplijeg vremena treba da investirate u bogate losione i serume koji su lake teksture, ali hranljivog sadržaja. Nije loše investirati ni u prirodna ulja koja su najbolja za vraćanje izgubljene vlažnosti.

Zaštita kože

Bez obzira što su napolju oblaci, nosite šešir ili ste ispod suncobrana – sunce zrači! Ne izlazite iz dome bez nanesene kreme na lice sa zaštitnim faktorom, ali i šminke koja takođe ima poboljan SPF. Ne zaboravite i na ostale delove tela gde vam se koža vidi, kao i na balzam za usne!

(Ženski magazin)