Zdravlje

Uzroci raka koji se kriju od javnosti: Ovih 10 stvari nas truju svaki dan!

Postoji deset uzroka raka koje najverovatnije krije farmaceutska industrija koja pokušava da zaradi od ove bolesti. Evo šta bi trebalo da izbegavate:

1. Hormoni u mesu i mleku
Većina domaćih životinja se hrani veštačkim hormonima kako bi se povećao prinos mesa i mleka. Međutim, ti veštački hormoni uzrokuju zapaljenja, rak i druge bolesti.

2. Mamografija, zubni rendgen, skeneri na aerodromu
Da li ste znali da ovi smrtonosni zraci mogu da izazovu nastanak raka u vašem organizmu? Sada znate i možete to da sprečite.

3. Aluminijum u dezodoransima i antiperspirantima
Najveći broj slučajeva raka dojke se manifestuje u gornjem kvadrantu, blizu pazuha, što je upravo ono mesto gde najčešće primenjujemo dezodoranse pune aluminijuma. Najbolje je da koristite domaće ili organske dezodoranse.

 

Foto: Thinkstock

4. Otrovna kozmetika
Koža
je naš najveći organ, a tretiramo je raznim peraparatima koji u sebi sadrže petrolej i katran. Ove toksične supstance bez problema prolaze kroz kožu do krvotoka i stvaraju preduslove za nastanak ćelija raka. Počnite da primenjujete domaću kozmetiku kako biste sprečili nastanak raka.

5. GMO proizvodi
GMO proizvodi poput GMO soje i proizvoda od te iste soje znaju da budu veoma opasni pošto sadržehemaglutinin, supstancu koja zgrudvava crvena krvna zrnca. Uvek pre kupujte organsko mleko nego sojino.

6. Veštački zaslađivači
Veštačke vrste zaslađivača ubrzano podižu nivo insulina u organizmu. Naročito su opasni sokovi koji sadrže velike količine ovih veštačkih zaslađivača, ali i boju karamel koja je poznati karcinogen. Povećavaju kiselost organizma, što omogućava ćelijama raka da se još više namnože.

Foto: Shutterstock

7. Fluoridizovana voda
Ne, nije u pitanju mineral koji se nalazi u prirodi ili nešto što pročišćava vodu. Fluoridi zapravo zagađuju vodu i lišavaju je minerala koje bismo uneli u organizam, slabeći naš imuni sistem.

8. Lekovi, vakcine
Nađite lekara kojem možete da verujete, a on će vas posavetovati šta da radite i kako da se hranite ako želite da sprečite nastanak raka. Klonite se farmaceutskih lekova čiji je cilj samo da povećaju profit farmaceutske industrije.

9. Konzervisana hrana
Većina konzervi se puni proizvodom pod nazivom bisfenol-A (BPA), za koji je utvrđeno da gentski menja moždane ćelije pacova. Mnoge plastične ambalaže, termalni papir, cevovodi i plombe sadrže BPA.

10. Komercijalni sapuni, šamponi, paste za zube i kreme
Stvari koje upotrebljavate na koži, kosi, ili zubima uvek završe u vašem krvotoku. Parfemi, farbe za kosu i drugi proizvodi sa sumnjivim supstancama mogu uzrokovati rak. Zato je najbolje da nabavljate sebi organsku i prirodnu kozmetiku.

(Stil, foto: shutterstock)