Astrologija

Vikend horoskop do 1. januara 2018: Šta nas čeka tokom poslednjih dana u staroj godini

U petak, 29. decembra, Mesec je u Biku, u opoziciji s Jupiterom u Škorpiji, pa u trigonu s Plutonom u Jarcu – povezan je s planetima sreće i transformacije, kaže astrolog Gregory Scott. Taj je Mesec i dalje vrlo ozbiljan, dodaje, čak bi se moglo reći da je tmuran. “Osećaćete teret sveta na svojim leđima”, kaže astrolog. Ali, Jupiter u Škorpiji može vas vrlo dobro povezati s drugim ljudima, zato zatražite pomoć ako nešto morate da obavite – tako ćete biti produktivniji, a sve će biti mnogo zabavnije nego da razmišljate hoćete li nešto uspeti sami da napravite.

Sledeći dan, u subotu, i to ujutro, Mesec prelazi u znak Blizanaca donoseći lakoću i dobru komunikaciju kako se približavamo vratima na kraju ove godine. Taj je Mesec u kvadratu s Neptunom u Ribama i u inkonjunkciji sa Suncem u Jarcu i Marsom u Škorpiji. S ovakvim rasporedom planeta, raspoloženje se znatno popravlja. “Subota je odličan dan za proslavu, za brainstorming s drugim ljudima, za čavrljanje, dan da se nešto radi s prijateljima i članovima porodice, pa da se razmatra buduće mogućnosti”, govori britanski astrolog.

Dodaje kako je subota dobar dan i za donošenje novogodišnjih odluka ako želite nešto da promenite u nadolazećoj godini. Ali glavno je da je to zabavan dan, stoga ako imate priliku da odete na neku proslavu ili vas pozovu na izlazak, nemojte propustiti tu priliku jer ćete se odlično zabaviti.

U nedelju je Mesec i dalje u Blizancima, što je sjajno jer omogućava gladak prelazak u novu godinu, omogućava da 2017. zaista ostavimo iza sebe i u novu godinu uđemo puni pozitivnosti, s entuzijazmom i optimizmom. Mesec je u inkonjunkciji s Jupiterom u Škorpiji i Plutonom u Jarcu, a u sekstilu s Uranom u Ovnu. Sve je ovo savršeno za zabave i doček nove godine, kaže G. Scott. Energija Blizanaca omogućuje da s lakoćom otpustimo stvari dopuštajući time da u naš život uđe nešto novo i bolje.

Takođe, nećete osećati pritisak da morate da sledite nečiju zamisao kakav bi doček nove godine trebao biti. Uz blizanačku druželjubivost, optimizam i avanturistički duh, zagarantovana je dobra zabava: nađite upravo ono u čemu uživate (što, naravno, može biti i ostanak kod kuće) i dobrim provodom po svom ukusu pozitivno zaključite 2017. godinu.

(Sensa klub)