Astrologija

Vikend horoskop od 13. decembra do 16. decembra 2019: Usmerite energiju ka sebi!

S obzirom da u četvrtak nema planetarnih aspekata, u petak će zato biti dva, budući da će Mars napraviti trigon sa Neptunom, kao i Venera konjunkciju sa Plutonom. Mars u trigonu sa Neptunom daje nam mogućnost da putem vizualizacije otvorimo naš kreativni kanal, ali isto tako će nam biti potrebna velika prisutnost u svemu što radimo. Ono što je tipično za ovaj aspekt Marsa i Neptuna, jeste da nam na jednom nivou može stvoriti konfuznost, dezorjentisanost ili gubitak sa realnošču, dok nas na drugom nivou vodi u maštanje, sanjarenje i idealizovanje. Prvi preduslov za ostvarenje svega što želimo da postignemo jeste da budemo stvarni i da naš um i telo budu povezani. Na taj način imamo stabilnu vezu sa tlom i lakše materijalizujemo sve što nam je potrebno. Ovo je dan za meditaciju, kreativno izražavanje, a možemo se i fizički aktivirati i povezati sa vodom kroz plivanje ili ronjenje.

Sa druge strane, konjunkcija Venere i Plutona nas poziva da se aktiviramo i usmerimo svoju energiju na transformisanje svih stvari koje nas sputavaju da živimo svoju Veneru – a Venera uvek predstavlja osećaj lakoće, udobnosti i mira. Iako udružena sa Plutonom, Venera želi da iskoristi njegovu moć kako bi se oslobodila svih dualnosti, ograničenja i neminovnosti. Ukoliko pokušamo da simboliku ovog aspekta trošimo na magično isceljenje svih svojih yin delova, uvidićemo koliko je on važan i neophodan na našem putu promena. Venera sa Plutonom je jedna sasvim posebna vrsta čarobnice koja nam pomaže u našem podešavanju na potpuno drugačije svetove, gde je ljubav sredstvo za regeneraciju, a mi apsolutni vodiči na Venerinoj planeti – planeti Zemlji.

U subotu će Mesec biti u znaku Raka, stvarajući intimnu, ušuškanu atmosferu. Dan ćemo poželeti da provedemo u okviru svog doma i porodice. Biće važno da budemo nežni i otvoreno pokažemo svoja osećanja, a zadovoljstvo možemo pronaći u kuvanju domaćih jela. Emocije su naglašene i postoji potreba da osetimo bliskost.

A u nedelju se aktivira trigon Jupitera i Urana, što je veoma važan mundani aspekt koji najavljuje velike promene na širem planu. Budući da se obe planete nalaze u znaku svog pada, mogu izazvati određene trzavice na finansijskom polju, ali kako je u pitanju benefičan aspekt, sigurno da će doneti i iznenadne pozitivne promene na ovom planu – neočekivanim dobicima bi mogli da se nadaju oni koji su u prethodnom periodu ulagali u nešto ili štedeli. Trigon Jupitera i Urana najavljuje značajna otkrića i spoznaje, nudeći nam konrektna i inovativna rešenja. Ovo je period velike ekspanzije, koji može oživeti sve ono što je staro, zaboravljeno, ispod zemlje, a što sada može biti značajno za neku širu, istorijsku sliku.

(Profesionalna astrologija)