Moda

VODIČ ZA KUPOVINU: Odaberi kupaći po svojoj meri

„Građena sam kao kruška, ne stoji mi ovaj kupaći“, da li ste ikada izgovorile sebi ovu bezveznu rečenicu? Niste, nego ste pre na primer rekle: „Male/velike su mi grudi za ovaj bikini…“

Kategorizacije ženskog tela se neprestano nižu od jabuke do peščanog sata i obrnutog trapeza da nas na dnevnom nivou frustriraju. Još više nas ta podela nervira kada se radi baš o kupovini kupaćeg kostima, koja je sama po sebi veoma teška i bez saznanja da li smo građene kao lubenice ili ne.

Kako bih vam pomogla, iznosim vam vodič za izbor pravog kupaćeg, ali napisan jezikom koji sve dame razumeju i koriste u priči o sebi. Želele vi da ublažite celulit, sakrijete masne naslage sa zadnjice ili vizuelno povećate grudi, imam kupaći za vas.

Male grudi

Pravi je izazov pronaći gornji deo kostima koji će odgovarati damama sa manjim poprsjem. Pun pogodak za vas su oni sa naborima, resama i drugim dodacima koji će stvoriti iluziju većih grudi. Druga opcija su kupaći sa „push up“ efektom, koji će vam dati malo bujnosti.

Ogromne grudi

Bikini koji se vezuju su najveći neprijatelji prsatih devojaka, zajedno sa S, M i L veličinama. Važno je da vam grudi ne kipe iz korpe i da gornji deo sadrži žicu, kako vam prilikom skakanja u vodu i ronjenja ne bi ispale napolje. Obavezno birajte kupaće sa debljim trakama i duplim kopčama i nećete morati da brinete.

Široka ramena

Postoji nekoliko stvari koje će vam pomoći da izbalansirate svoja široka ramena sa ostatkom tela. Prvo, kupite jednodelni kupaći, koji sa strana ima neki print. Upravo će te bočne strane kreirati figuru u obliku peščanog sata. Drugi trik je neki asimetrični dekolte koji će privću pažnju očiju na gornji deo, a ne na celokupnu figuru.

Ravna zadnjica

Ovde opet u pomoć dolaze ukrasi, rese i nabori uz pomoć kojih će vaša guza delovati veće. Odlično oružje protiv „daska“ zadnjice su i svetle boje sa vrištećim printovima, koje će uspešno skrenuti pažnju. Na sve to ne bi bilo loše da taj donji deo kupaćeg bude kao polu bokserica.

Velika zadnjica

Ako imate obimni zadnji deo, tanga i duboki bikini mogu biti veoma neudobni i previše otvoreni. Potreban vam je kupaći sa dosta materijala, kako ne bi non-stop potezale za maramama i peškirima koje vezujete oko struka. Pored toga što morate izbegavati brazilske i druge oskudno sečene modele, morate tražiti one sa dobrim pokrivenim donjim i šarenim gornjim delom, koji će napraviti balans vašeg izgleda.

Atletska građa

Kod atletski građenih dama cilj je kreirati iluziju oblina, što je vrlo lako. Potreban vam je gornji deo sa postavljenim korpama, svetle boje i šarenilo. Nikako ne kupujte kupaće u formi ravno sečenog topića i muških bokserica. Ovakve kombinacije još više će izraziti vašu atletsku građu.

(Alo!, foto: profimedia)