Ljubav & Seks

Vodič za muvanje: Kako da u 5 koraka smuvate momka koji vam se sviđa

Nekada je takvo ponašanje bilo nezamislivo, danas je prihvatljivo, pa čak i poželjno…

1. Flertujte s dečkom koji vam se sviđa
To je i dalje najuspešniji način za preuzimanje inicijative a da frajer ne zbriše, iako treba biti na oprezu. Nemojte preterati ni u kom slučaju jer manje je više i toga se ne boje. Posvetite mu malo pažnje, uputite mu par dugih značajnih pogleda, postavite nekoliko pravih pitanja u pravo vreme, malo zatrepćite i lepo mu se nasmešite. Male slatke sitnice nakon kojih ćete i njega skuvati, a da toga nije ni bio svestan. Dopreće do njega da vam se sviđa i samo će se prepustiti, a na kraju možda i tvrditi da je on vas zaveo. Koliko ih je lako preplašiti, toliko ih je lako i zavarati.

2. Nemojte se pretvarati i glumiti nešto što niste
Puno devojaka greši predstavljajući se dečku koji im se sviđa kao neko za koga misle da bi se njemu svideo pa ako se iz svega izrodi veza – temeljena je na lažima. A teško da unedogled možete glumiti da ste neko drugi i zanemarivati svoje prave interese. Najbolji je način privući ga pravim, svojim kvalitetama.

3. Budite srdačni, otvoreni i društveni
Teško je to izvesti, pogotovo ako ste po prirodi stidljivi. Iako dobar deo muškaraca voli tihe i stidljive devojke, dobro raspoloženje i otvorena komunikacija su izvrstan način za preuzimanje inicijative a da dečko ne pobegne. Ali pripazite da ne budete preglasni i imajte na umu da ne morate uvek biti u centru pažnje.

4. Dajte mu da diše
Ne plaši li i vas kad se neko zalepi za vas i ne da vam da dišete celo veče? Ni momci to ne vole. Ili kad vam želi pomoći baš u svemu? Ili kad od vas traži pomoć baš za svaku sitnicu? Nemojte preterivati. Pokažite mu da ste samostalni i sposobni da brinete za sebe.

5. Ne trčite pred rudu
Ako ste na početku veze, pustite stvari da se razvijaju svojim prirodnim tokom. Ne trčite sumanuto napred. Nemojte odmah početi da planirati venčanje ili još gore da mu date do znanja da ga planirate.

(Cosmopolitan)