Nega & Lepota

Volite punđe? Mi smo izdvojili najlepšu, a ona je trend ovog proleća!

Odlična i praktična frizura koju obožavamo!

Kada govorimo o kosi, možemo se složiti da se radi o segmentu za koji volimo je da je negovan i uredan, i baš uvek postojan. Ipak, ponekad nam vreme jednostavno ne dopušta da odvojimo dovoljno vremena za stilizovanje, ali srećom postoje odlične frizure koje su tu da uskoče kada želimo da izgledamo lepo u svega nekoliko minuta. 

Punđa je jedna od onih frizura za koju možemo reći da nas je više od jednom spasila.

Naime, peglanje ili feniranje kose zahteva odvajanje određenog vremena, kojeg neretko nemamo, stoga je punđa uvek sjajna opcija za rešavanje ovog problema. Iako obožavamo visoku punđu,moramo priznati kako nam u poslednje vreme više pažnje odvlači ona niska.

Radi se o frizuri koja je postala popularna prvo u Španiji, ali i drugim mediteranskim zemljama, a vodilja je uvek ista: jednostavnost i praktičnost. Kako biste uspešno stilizovale nisku punđu, potrebno je da imate nešto dužu kosu kako biste mogle da je uredno pokupite, a preporučuje se da najpre napravite niski rep koji ćete potom uviti i tako kreirati kompaktnu punđicu. Naravno, možete da je ukrasite zanimljivom gumicom, cvećem ili nekim drugim detaljom kako biste frizuri dodali poseban pečat.

Nadalje, ono što je važno za napomenuti, jeste činjenica da ako želite urednu varijantu ove frizure, kosu je potrebno prethodno pripremiti, odnosno podariti joj određenu teksturu kako bi bila kompaktnija i čvršća te po završetku celu frizuru još jednom poprskati lakom za kosu.

Naravno, ako ne želite da svaka vlas bude na svom mestu, odlučite se za messy verziju ove frizure koja je u potpunosti proizvoljna i izvrsna za dnevne aktivnosti u kojima ne želite da vam kosa smeta, a s druge strane želite da imate frizuru. Messy varijanta ne zahteva puno posla.

Kosu jednostavno stilizujte kako vam prirodno dođe, te je poželjno da izvučete malo kose koja će vam neobavezno padati na lice, te ga na taj način uokviriti. Niska punđa je idealan izbor za baš sve prilike, od onih svečanih pa do neobaveznih i pristaje svima. Upravo zato, nema nikakvog razloga da već sutra ne isprobate ovu šarmantnu i jednostavnu frizuru.

(Fashion.hr)