ŽIVOT

Vraćanje forme nakon leta: Šta prvo treba da uradite kako bi dostigli željenu figuru?

U svega nekoliko koraka do boljeg izgleda!

Prolećni period najčešće je onaj u kojem se odlučujemo na promene životnih navika u vidu treninga i ishrane i to prvenstveno zbog toga što želimo da što bolje izgledamo u kupaćem kostimu, ali letnji meseci i odlazak na godišnji odmor neretko su vrlo dobar poligon za povratak tih nekoliko kilograma viška.

Da je leto vreme opuštanja dobro je poznata činjenica, ali jednako tako, kao što smo napomenuli, takođe i idealan period za dobijanje nekoliko kilograma. Uživanje u ukusnim morskim delicijama i ostaloj hrani, poslasticama, ali i napicima, vrlo verovatno će na vašoj liniji ostaviti neželjene posledice sa kojima ne želite ući u nadolazeći jesenji period.

Naime, izgubiti letnje kilograme je iznimno lako jer se najčešće radi o nakupljenoj vodi kao posledici premalo kretanja, ali i činjenica kako se unosi manje masna hrana definitivno pomaže u što lakšem i bržem gubitku.

Ono što prvo valja napraviti po povratku sa godišnjeg odmora je dobar i kvalitetan detoks tela. Za koju vrstu ćete se odlučiti u potpunosti zavisi od vas, ali detoks sa kojim nikada ne možete pogrešiti je onaj baziran na voću i povrću. Osim što ćete izbaciti toksine, obogatiće vaše telo hranljivim nutrijentima.

Nakon detoksa potrebno je uravnotežiti ishranu te izbegavati masnu i prženu hranu, kao i slatkiše u prekomernim količinama. Ukusna zdrava hrana danas je dostupnija nego ikada zahvaljujući mnogobrojnim kreativnim receptima, pa razloga za njeno izbegavanje zaista nema. Nadalje, ono poslednje, ali ujedno i najvažnije je – vežbanje.

Zavisno od toga koliko ste kilograma viška nakupili, potrebno je prilagoditi i odrediti intenzitet vežbanja. Uz lagano večernje trčanje, sigurno ne možete pogrešiti sa proverenim kardio vežbama koje su idealne za izvođenje kod kuće pomoću specijalnih i lako dostupnih videa, a kako bi vaš ulazak u jesenje dane bio baš onakav kakav želite, u nastavku smo izdvojili odličan video koji će vam u tome i pomoći.

(Fashion.hr)