Dekor

ZA LEPŠI DOM: dekorativni jastučići

Osvežite svoj dom gomilom ukrasnih jastučića u najveselijim bojama. Učinite prostor koji volite razdraganijim, mekšim, toplijim i kreativnijim!

Dekorativni jastučići jedan su najjeftinjih i najjednostavnijih, a opet sasvim efektnih načina da osvežite svoj dom i učinite ga veselijim, otmenijim i vizuelno toplijim.

Pufnasti, šareni, od finih materijala poput svile, somota, damasta, brokata ili najobičnijeg pamuka, jednobojni, sa prišivenim ukrasima, veliki ili oni manji, kockasti, okruglasti, blještavi, ukrašeni čipkom, volanima, karnerićima, šljokicama, perlicama, vezom… lepeza izbora je preširoka!

Ideja je pregršt, te je na vama samo da se poigrate sa svojom dnevnom ili spavaćom sobom i na krevet, trosed, dvosed ili fotelju „prospete“ gomilu interesantnih jastučića. Ukrasni jastuci se lako uklapaju i u minimalističke, ali i u raskošno uređene domove, i u zavisnosti od forme, boja i tekstura pomoću njih možete u svoj dom uneti dašak orijentalnog, hipi, pop art ili svedenog, strogog stila.

Oni neodoljivo upadaju u oči, posebno ako su u veselim, jarkim bojama, i daju šarm čitavoj prostoriji. Manje od tri jastuka na jednoj sofi ili krevetu delovaće nedovršeno i skromno, te je preporučljivo da ih bude više. Za nešto elegantnije, svedenije varijante slažite dve boje jastuka, dok za topliji i kreativniji utisak možete iskombinovati i više različitih boja i nijansi. Dekorativne jastučiće poželjno je uklopiti uz boju zidova, zavesa ili tepiha, i nabaviti još par sitnih detalja u istoj boji, poput ukrasnih sveća, čajnika ili vaze.

(onaportal.com)