Ljubav & Seks

Zašto momci vole starije devojke

A momci „padaju“ na starije devojke, odavno nije vest, ali zbog čega je to tako, pokušala je da utvrdi grupa naučnika sa Univerziteta u Sidneju. Na osnovu kratke studije među studentima završnih godina fakulteta, tim istraživača je zaključio da 67 odsto muškaraca radije ulazi u vezu sa devojkama koje imaju od tri do čak deset godina više od njih.

Anketa koju su sproveli pokazala je da momci u starijim pripadnicama lepšeg pola vide izazov, jer su za razliku od vršnjakinja ili još mlađih samosvesne, izgrađene i imaju stav o većini životnih pitanja. Skoro polovina anketiranih je odgovorila da im se dopada to što one tačno znaju šta žele, ne glume i ne igraju igrice.

Toliko je priznalo da u starijim ženama vidi bolje partnerke za seks, sa kojima, jer su opuštene, otvorene i samouverene, mogu kvalitetnije da uživaju. Da su one prijatnije i za druženje i za ozbiljne razgovore, smatra 45 odsto ispitanika. Među razlozima koji muškarce spajaju sa starijim partnerkama našla se i njihova ekonomska nezavisnost.

(Novosti, foto: shutterstock)