Ljubav & Seks

Žene suzbijaju seksualnost drugih dama

Žene imaju sklonost ka agresivnom suzbijanju seksualnosti drugih dama. Klinički naziv ovakvog ponašanja je indirektna agresija, tokom koje se trude da ne budu uhvaćene u svojim reakcijama, pišu Večenje novosti.

Žene imaju sklonost ka agresivnom suzbijanju seksualnosti drugih dama, tvrde naučnici. Klinički naziv ovakvog ponašanja je indirektna agresija, tokom koje se pripadnice nežnijeg pola trude da ne budu uhvaćene u svojim reakcijama.

To je zaključak istraživanja sprovedenog na Univerzitetu Mekmaster (Ontario), u kojem je učestvovalo 86 dama. U jednoj grupi su bile dugogodišnje prijateljice, a u drugoj potpuni stranci. Rečeno im je da je u pitanju studija o ženskom prijateljstvu. U prostoriju kod polovine ispitanica je ušla mršava, plava devojka s punđom, u jednostavnoj beloj majici i običnim pantalonama, koja je nazvana konzervativnom saradnicom. Drugu grupu je posetila tzv. seksi saradnica, ista žena, ali s dubokim dekolteom, u kratkoj crnoj suknji, s puštenom kosom.

Profesorka psihologije Trejsi Vejlkort je posmatrala reakcije žena, prevrtanje očima, odmeravanje, sarkastičan osmeh. Dama s punđom nije dobila nijedan zlobni pogled i komentar, dok je ta ista devojka u mini suknji prošla kao bosa po trnju. Jedna od ispitanica je svojoj prijateljici rekla da izgleda kao da se obukla za seks sa profesorom. Druga je naglas izjavila da treba da ju je sramota zbog stajlinga i da je sigurno neka „jeftina i prazna osoba“. Većina se zgražavala i jedna drugu podržavala u stavu da one tako nikada ne bi izašle na ulicu.

(Novosti, foto: thinkstock)