Muškarci

Žene vole dobre „slušače“

Dok se pitate kako vašem poznaniku koji ne stoji naročito dobro sa parama, a i objektivno izgleda lošije od vas, uspeva da stalno bude okružen lepim ženama, obratite pažnju na njegovo ponašanje. Tačnije, na veštinu slušanja. Verovatno će se ispostaviti da je tu tehniku doktorirao.

Žene vole muškarce koji znaju da slušaju, pa nije čudo da pripadnici jačeg pola sa tom sposobnošću, odlično prolaze kod dama. Reč je o veštini koja se može savladati, ali biće vam potrebno prilično truda ako niste prirodni talenat. Jer, slušanje ne znači klimanje glavom dok vam se u glavi mota vrući scenario, već istinska zainteresovanost za ono što ona govori. Postavljajte joj pitanja, pa ako počne da priča o događaju iz detinjstva, pitajte kako je izgledala kad je bila mala.

Ako vam se požali na situaciju na poslu, saosećajte i pokažite joj kako ste se vi nosili u sličnoj situaciji. Odolite potrebi da joj savetujete da da otkaz, jer žene često ne traže rešenje problema, već samo imaju potrebu da ih neko sasluša i razume. Čak i kada vam po stoti put priča istu priču, sa nepromenjenim dilemama, stavovima i osećanjima, saslušajte je. Sigurno će znati to da ceni.

(novosti)