Znamo da volite Pariz, Veneciju i Firencu, ali problem je što ih vole i svi drugi zaljubljeni parovi. Zato, vaše sledeće putovanje i uživanje u vremenu koje provodite sa svojim dragim planirajte na nekom od ovih malih gradova kao stvorenih za ljubav.

Githorn, Holandija

Selo Githorn na severu Holandije naziva se i “Venecija sa severa” jer vam pruža osećaj kao da ste upravo izašli iz neke bajke. Slatke kućiće, stari, drveni mostovi i tišina za uživanje u prirodi odvešće vas u potpuno drugu dimenziju. Ukoliko ste iz velikog grada, ne postoji ništa lepše i romantičnije od mirnog sela u kojem čak možete iznajmiti čamac za nezaboravnu avanturu sa svojim partnerom.

Halštat, Austrija

Postoji nešto posebno u ovom gradu, a to je magija koja se dešava kada brodom prelazite preko providnog jezera, uz pogled na visoke planine i netaknutu prirodu. Slika ne može dovoljno jasno da vam dočara lepotu smeštenu na sat vremena udaljenosti od Salcburga. Putovanje u Halštat pružiće vam izolovanost od buke i priuštiti trenutke za pamćenje.

Sintra, Portugal

Britanski pesnik, Lord Bajron rekao je za ovaj grad da je verovatno najlepši na celom svetu. Na svakom koraku nalazi se nešto zbog čega biste poželeli da vas muškarac upravo tu zaprosi. Pa zašto onda i ne okušati svoju sreću odlaskom upravo u Sintru za vikend?

Kolmar, Francuska

Okružen vinogradima i kućicama pastelnih boja, Kolmar je destinacija koju definitivno želite da posetite. Kako imate mogućnost obilaska Alzaskih vinarija, ovo putovanje može biti baš ono o kojem ste dugo sanjali. Malo romantike nikada nije zasmetalo.

Manarola, Italija

Verovatno ste i ranije čuli za Manarolu, jedan od pet šarenih obalskih gradova koji čine Činkve Tere. Ovaj gradić osvojiće vas svojim vinogradima, lukom, a njegove obližnje gradiće možete posetiti hodajući po stazi koja se još naziva i “Staza ljubavi”.

Korčula, Hrvatska

“Mali Dubrovnik”, najbolje je čuvana tajna Hrvatske. Njegovu lepotu uveličavaju renesansne građevine, katedrale i prelepi trgovi. Takođe, peščane plaže i dobro vino upotpuniće vaš ugođaj na ostrvu.

(Cosmopolitan)