ŽIVOT

8 JEDNOSTAVNIH BAKINIH SAVETA ZA DUG I SREĆAN BRAK jer bake ipak znaju najbolje

I danas, bakini saveti, ali i pravila, mogu vam poslužiti i naučiti vas kako da očuvate vatru godinama.

Ne opuštajte se i ne zanemarujte supruga

Ovaj savet se odnosi i na muškarce i na njihov odnos prema ženama. Vrlo je lako opustiti se u braku i zanemariti partnera. Zato bračnog partnera nikada ne treba uzimati zdravo za gotovo jer se njegov stav prema vama lako može promeniti.

Nije stvar u onome što je rečeno, već na koji način

Često se ljutimo zbog tona i pristupa, a ne zbog sadržaja onoga šta nam partner govori. Zato je važno da se uvek govori pomirljivim i smirenim tonom, bez prizvuka napadanja i kritikovanja.

Pusti ga da pobedi

Iako vam se to možda čini suludo, budite mudri i pustite partnera da ponekad dobije bitku. Ne morate vi uvek u svemu biti najpametniji i u pravu. Čak i kad jeste. Drugoj strani će to mnogo značiti, a i vama kao paru.

Pretvaraj se da ne znaš da promeniš sijalicu

Dozvolite drugoj strani da se oseća potrebnom i važnom. Ne morate vi sve da uradite jer niko ne želi osećati se potpuno beskorisno.

Poštujte se

Uvek se prema partneru odnosite s poštovanjem – i kada s njim pričate, i kada ga slušate. Pre nego što podigneš ton na partnera, stani i razmisli ponašaš li se i ti tako… Vrlo često je odgovor na ovo pitanje potvrdan. Zbog toga će pristup prema partneru biti drugačiji, s više razumevanja i manje kritikovanja.

On ti ne čita misli

Niko nikome ne može čitati misli i pre nego što krenete s bujicom pitanja, zapitajte se kako je partner mogao znati što želite. Ako ne pokažete ili ne izgovorite šta vam treba, teško da suprotna strana to može da zna.

Ne iznosite drugima svoj prljavi veš

Što manje ljudi zna o vašim svađama i nesuglasicama, to bolje. Vas dvoje ćete to rešiti, a šanse da će drugi širiti tračeve o vama su velike.

Iako se ne slažete zbog nečega, saslušajte drugu stranu

Ponekad morate da čujete šta partner ima da vam kaže. Bez obzira na to što se vi s tim ne slažete, i on ima svoje mišljenje i pravo da ga iskaže.

Provereno, uvek ali baš uvek pomaže kada svog muškarca dočekate s toplim jelom

Iako vam se čini da je ovaj savet potpuno zastareo, njegova poruka nije u ženinom služenju muškarcu, već u brizi prema njemu. Osim toga, to je i način komunikacije kojim poručujete da vam je do njega stalo.

(zenski-magazin.com)