Deca

Izbalansirana ljubav čuva porodicu

, Image: 158327897, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Caia Image

Mnogi parovi se udalje jedno od drugog kada dođe beba iako je to najznačajniji događaj za porodicu. Naravno, ima i onih koji to doživljavaju baš kako bi i trebalo ali ipak je mnogo više ovih drugih, koji zbog dolaska bebe, često zapostavljaju međusobnu ljubav.

Vrlo često se dešava da muškarci nesvesno imaju strah kako će im dete „oduzeti“ ljubav žene ali ne treba ih kriviti za to, nego posmatrati to kao fenomen da sebično poseduju svoju partnerku.

Danas, je nažalost, komunikacija svedena, pa se neretko dešava da umesto razgovora usledi svađa. Vika, dreka i galama nemaju nikakve pozitivne rezultate, nego čak vrlo nepovoljno utiču na dete, koje usled svega ovog stvara strah od odbacivanja. Posledice ovakvog načina komunikacije i života, rezultiraju time da neko od roditelja mora da trpi, a to je najčešće majka. I ako nije spremna da racionalizuje situaciju, da zrelo sagleda sve strahove koje imaju ona i partner, sve to se može odraziti i na telesnom nivou, odnosno, gubitkom apetita i ulaskom u laku depresiju.

Zato, drage mame, balansirajte! Ulažite napore kako biste se svi prilagodili novoj situaciji, novoj i najlepšoj ulozi u životu i naravno, svom partneru sa kojim ste odlučili da zasnujete porodicu. Volite se jednako i pre i posle rođenja bebe! Zar porodica nije najlepša stvar na svetu?!

(magazinzazene.com)