ŽIVOT

Stvari koje vam niko neće reći o seksu nakon 35. godine. A svakako vas čekaju

BEZOBRAZNE TRIDESETE NISU BAŠ ZAGARANTOVANE

Svi smo čuli za onu priču da žene dostižu seksualni vrhunac u tridesetim, kao i da se tada dešavaju najluđe stvari u seksu. To je donekle tačno, ali je takođe individualno i uopšte ne mora da znači da će sve žene imati takvo iskustvo.

Prema rečima Lee Milhajzer, direktorke Zdravstvene klinike Stanford, nivo testosterone počinje da opada s godinama, a kod nekih žena taj pad počinje da se javlja naglo i to u dvadesetim. A onda ne bi trebalo zanemariti ni stres, koji je priznaćete neminovan factor, pogotovo kada ste nezadovoljno poslom i finansijskom situacijom. A kada stress preuzme kormilo, seksualni život naglo se uspava.

OPET HORMONI

U tridesetim ćete verovatno koristiti istu kontracepciju koju ste koristili i ranije. Što bi značilo da ukoliko koristite pilule za kontracepciju, a čak 28 odsto žena ih koristi, nivo testosterone pre će početi da opada i vaša želja za seksom jednostavno više neće biti ista. Ili ćete češće imati problem sa suvoćom vagine. ne brinite, ovaj problem se lako može rešiti uz pomoć lubrikanta.

NIJE SVE U KVANTITETU

Zapravo, jedna studija je pokazala da parovi koji vode ljubav jednom nedeljno imaju bolji seksualni život od onih koji to rade češće. da, ne zvuči baš realno, a ni optimistično.

ONO ŠTO STE NEKADA JURILI, SADA ĆETE LAKO IMATI

Orgazam. Sećate lis e kako je nekada bilo teško dostići to čuveno „O”? Mnoge žene su se borile sa tim problem prilično dugo, a neke nikada ne dobiju bitku. Dobra vest je, prema Nacionalnom magazine za seksualno zdravlje i edukaciju, žene u dvadesetim više su fokusirane na sam čin seksa, dok su kasnije dosta opuštenije gde dožive čak i višestruke orgazme.

(žena, foto: profimedia)