Ljubav & Seks

BACITE SE NA POSAO: 16 zdravstvenih razloga zbog kojih je POŽELJNO imati seks svaki dan!

Dobro je praktikovati vođenje ljubavi što češće, a stručnjaci su objasnili zašto. Tu su odlični razlozi zašto da se bacite u naručje svog partnera i uživate u onome što vam je priroda podarila.

Redovan seks donosi sreću, dugovečnost i dobro zdravlje pa zašto ga onda ne praktikovati češće? Ovde su odlični razlozi zašto je dobro seksati se baš svaki dan, ili barem što učestalije:

– Smanjuje stres – duboko disanje tokom seksa smanjuje osećaj stresa. Takođe, tada se pojačano proizvode hormone sreće, što je odlično u borbi protiv teskobe i depresije.

– To je odlična vežba – kalorije se tope, a mišići jačaju. Testosteron koji se proizvodi tokom seksa čini kosti i mišiće jačima.

– Snižava krvni pritisak – grljenje i seks su odlični za snižavanje krvnog pritiska jer umiruju.

– Jača imunitet – redovni seks smanjuje šanse za dobijanje, npr. gripa i prehlade, jer jača imunološki sistem. Naime, nivo imunoglobina A, antigena zaduženog za borbu protiv bolesti, tada se povećava.

– Doprinosi mladolikom izgledu – seks tri puta nedeljno može vas pomladiti za deset godina.

– Srce je zdravije – kako se tokom seksa topli višak kilograma, to ima odličan uticaj na srce i šanse za srčani ili moždani udar su manje.

– Smanjuje bol – stručnjaci kažu kako seks smanjuje nivoe određenih tipova boli. Npr. istraživali su obolele od artritisa i pacijenti koji su imali redovan seks, manje su osećali bol.

– Jača poverenje i intimu među partnerima – seks povećava nivo oksitocina u telu – hormona zaduženog za sreću i ljubav koji pomaže partnerima da se zbliže.

– Šanse za rak su manje – redovna ejakulacija snižava šanske za razvoj raka prostate, kažu stručnjaci.

– Jača mišiće karlice – redovni seks doprinosi stvaranju jačih mišića karlice. Uz to, mokraćni mehur i creva će raditi kako treba.

– Zdravija prostata – ejakulacijom izlazi tečnost koju prostata proizvodi, a ako nema seksa, ona se zadržava zbog čega prostata može da nabubri, a to uzrokuje mnoge probleme.

– Za bolji san – povećani broj otkucaja srca opušta, a opuštanje je najbolji put do dobrog sna.

– Redovan ciklus – seks navodno može uticati na redovnost menstrualnog ciklusa, možda upravo zato što opušta i smanjuje stres.

– Protiv erektilne disfunkcije – učestao seks, a time i veći broj erekcija, obezbeđuju dobar protok krvi kroz penis, što doprinosi tome da tkivo ostaje zdravo.

– Dugovečnost – zdravo srce, jači mišići, bolji protok kiseonika telom i sreća, samo su neki od faktora odgovornih za duži život.

– Sperma je zdravija – redovnim seksom novi spermatozoidi uredno zamenjuju stare u testisima pa je kvalitet sperme bolja.

(collectiveliconscious.net)