Moda

Blatnjave farmerke su novi hit, a cena – prava sitnica

Čini se da plavokosa pevačica jednostavno obožava ove farmerke isprskane lažnim blatom, jer bi malo ko drugi dao 755 dolara za ovakav odevni predmet.

Baš kao i Rijana, Gven Stefani je poznata po tome što je uvek spremna da izađe van zacrtanih modnih okvira. Međutim, čini se da njene ranije modne ludorije blede u poređenju sa najnovijim trendom koji joj je zaokupio pažnju.

U pitanju su Dsquared2 farmerke sa kratkim nogavicama koje su prekrivene lažnim blatom i koje je ona bez problema iznela u dve potpuno različite kombinacije.

Prvi autfit je krajnje sveden, i zahvaljujući svedenoj beloj košulji farmerke su ovde zvezda, dok im je u drugoj kombinaciji data sporedna uloga u odnosu na frizuru, prugasti džemper, jaknu sa jarko zelenim kamuflažnim printom i jarko crvene poluduboke čizme.

I Stefani i Rijana su u prošlosti skretale pažnju modnog sveta na sebe atipičnim kombinacijama koje bi bile previše i za piste nekih od najeklektičnijih modnih kreatora, a najnoviji trend bi ipak mogao da zaživi na ulicama svetskih gradova s obzirom na to da devojke koje prate modu mogu da imaju svoj par po znatno nižoj ceni – nakon samo jedne šetnje parkom.

Ma koliko blatnjave i prljave farmerke kao novi trend bile čudne, sigurni smo da će imati podršku direktora kompanije „Levis“,  Čipa Berga – najčuvenijeg proizvođača farmerki na svetu koji smatra da džins gotovo nikada ne treba prati.

„Dobar par farmerki ne bi trebalo prati, posebno ne u veš mašini. Ako već to moramo da radimo, trebalo bi ih prati jako retko jer to može oštetiti materijal. I ne samo to, nakon dužih perioda bez pranja, farmerke će bolje izgledati i imati taj iznošeni izgled“, tvrdi on.

(24 sata, foto: profimedia)