ŽIVOT

Česmovača je puna NEZDRAVIH MATERIJA: A jedna biljka pomaže da sasvim PROČISTITE VODU

Nije tajna da česmovača sadrži hlor, fluorid i različite količine minerala poput kalcijuma, magnezijuma, hlorida, sulfata i bikarbonata. Uz to, često sadrži i gvožnje, bakar, aluminijum, nitrate, insekticide i herbicide, što nikako nije dobra vest.

Još gora vest tek sledi – nije retkost da se u česmovači nađu i antibiotici, hormoni i drugi lekovi. Nabrojani teški metali, kada se godinama talože u telu, dovode do Alchajmerove bolesti, ali i bolesti srca, bubrega, epilepsije, a nekada i paralize, a o riziku zbog unosa hormona i insekticida ne vredi ni trošiti reči.

Na svu sreću, jedna biljka može mnogo da pomogne u prečišćavanju vode i odstranjivanju opasnih materija iz nje. Naime, korijander je izvrstan u prečišćavanju vode jer apsorbuje hemikalije i teške metale.

Hemijski agensi u korijanderu se vezuju za toksične metale, a potom ih izbacuju iz našeg tela. To se zna u mnogim siromašnim zemljama koje baš na ovaj način prečišćuju svoju vodu.

A kako ga koristiti? Jednostavno je – na dva litra vode dodajte šaku korijandera i ostavite na sat vremena. Nakon toga voda će biti pročišćena, a još jedan trik uključuje prazne kesice za čaj koje ćete napuniti korijanderom i ostaviti u čaši vode na par minuta, i biće odmah čista i spremna za konzumiranje.

(livingtraditionally.com)