Moda

Definišite svoj lični stil: 4 pravila odevanja za savršen izgled i veliku uštedu novca! (FOTO)

Dizajneri i stilisti tvrde da možete da izgledate odlično bez obzira na to koliko puno novca trošite na garderobu.

Deo ključa da postanete sam svoj stilista je da definišete vaš lični stil – a zatim da nađete određene komade garderobe koji ističu vašu ličnost. Pročitajte savete poznatih stilista za kombinovanje vaše odeće i otkrijte kako da izgledate kao „devojka (žena) od milion dolara“ a da pri tom ne trošite puno novca.

OTKRIJTE KO STE

Da li ste „divlji“ ili konzervativni? Da li više volite poslovnu formu ili neformalnu odeću? Da li je garderoba koju trenutno imate klasična ili moderna? Razmislite kako sopstvenu ličnost želite da predstavite svetu koji vas okružuje.

Uzmite u obzir sledeće aspekte:

Vaše godine

Odeća bi trebalo uvek da bude u skladu sa vašim godinama. Ako imate unuke a oblačite se kao oni, onda definitivno postoji problem. U redu je da želite da izgledate mladoliko, ali čak i tada morate biti sigurni da vaš izgled bar približno odgovara vašem starosnom dobu.

Vaše zanimanje

Razmislite, da li biste nosili farmerice i majicu na bretele dok ste na poslu u, na primer, advokatskoj kancelariji; ili visoke potpetice i kratku suknju ako ste vaspitačica u vrtiću. Neka vaša profesija bude vaš vodič kada krenete u šoping. Jednom kada uspostavite odgovarajući stil oblačenja za posao, kasnije će dovoljno biti samo upotpuniti ga sa još nekoliko detalja.

Vaš životni stil

Visoke i tanke potpetice su dobar izbor za grad, ali će one bez ikakve sumnje izazvati neprijatnosti na vašim nogama ako živite na selu. Moda treba da kombinuje formu i funkciju, i trebalo bi da se dobro uklapa sa vašim svakodnevnim aktivnostima i okruženjem.

Upamtite da nije neophodno da kupujete brendiranu odeću da bi ste istakli vaš lični stil. Čak i farmerice i majice sa kratkim rukavima mogu da budu elegantne ako se u njima osećate udobno.

ISTAKNITE VAŠE GLAVNE ADUTE

Koji su glavni aduti vašeg tela? Fokusirajte se na delove tela koji vam se najviše dopadaju; izaberite odeću i dodatke koji će ih istaći. Na primer, ako imate čarobne plave oči, istaknite ih senkom i olovkom za oči. Duge noge zaslužuju da se vide u kratkim šortsevima i suknjama. Morate da znate vaše mere ako želite pronaći odeću koja vam dobro stoji.

(zenskikutak.rs)