ŽIVOT

DIRLJIVO: „Zahtevi“ vašeg psa kojima morate izaći u susret!

Ako imate psa, znate koliko je to nepregledno zadovoljstvo, radost i sreća. Kućni ljubimac oplemeniće vaš život i ispuniti ga bezrezervnom ljubavlju, ali zauzvrat očekuje isto – podršku, pažnju i more ljubavi!

Evo 20 velikih istina sa kojima svaki vlasnik psa mora da bude upoznat. Pre svega, nikada ne zaboravite, za vašeg psa vi ste centar svemira!

1. Nemoj dozvoliti da te predugo čekam: Ja živim samo 10-15 godina. Kada si daleko od mene čini mi se da si zauvek otišao, i boli me srce što ne znam gde si.

2. Vodi me da upoznajem druge ljude i životinje: Možda ću se u početku uplašiti ili biti agresivan. Ali ako mi pružiš dovoljno šansi, ja ću naučiti da imam više samopouzdanja i poverenja u druge. Ja volim da upoznajem nove prijatelje!

3. Ne zaboravi me kada na svet stigne beba: I ja postajem bogatiji za jednog novog člana porodice. Ja ću bebu voleti i štiti, baš kao što volim i štitim tebe!

4. Ne ljuti se na mene kada skočim na tebe: Volim te toliko puno, da ne mogu da kontrolišem uzbuđenje. Ja prosto želim da te zagrlim!

5. Nauči me novim stvarima: Volim kada mogu da te usrećim, pa me nauči stvarima koje želiš da uradim. Učenje je jedna velika vežba, i volim da učim, baš kao što volim da trčim u parku.

6. Nemoj da odustaneš od mene: Ne razumem tvoj jezik, ali dajem sve od sebe da te shvatim. Daj mi vremena da razumem šta želiš od mene, jer sve što ja hoću jeste da ti udovoljim!

7. Ne iskaljuj bes na meni: Bez obzira koliko je tvoj dan bio loš, ja sam uvek srećan što te vidim i učiniću sve što mogu da te oraspoložim.

8. Budi tu kada sam uplašen: Uvek se osećam bolje kada sam sa tobom. Kada si ti tu, ja sam siguran da će sve biti u redu.

9. Svaki dan izdvoji vreme za mene: Koliko god da si zauzet, provedi sa mnom malo kvalitetnog vremena. Ja se tome istinski radujem i svaki minut sa tobom mi neopisivo puno znači.

10. Ne ostavljaj me u dvorištu kada je pretoplo ili prehladno: Nemam gde da odem da se sklonim. Kada sam u očajnoj situaciji, ja sam uplašen, uzrujan i tužan. Trebaš mi!

11. Ne zaboravi sitnice koje me čine zdravim i srećnim: Moje šape bole ako mi suviše dugo nisi sekao nokte. Osećam se mnogo bolje ako sam čist, ako si me očisitio od buva i stavio zaštitu protiv krpelja. Ja čak mogu i da se razbolim ako su moji zubi suviše prljavi. To je samo nekoliko minuta tvog vremena, a meni mnogo znači.

12. Veruj mi: Ja tebi verujem svim srcem, i molim te da i ti veruješ meni. Za mene ti si ceo svet.

13. Ne ljuti se na mene: Ti imaš svoj posao, svoje prijatelje, svoju zabavu. Ja imam samo tebe.

14. Pričaj sa mnom: Ja ne mogu da razumem šta mi govoriš, ali razumem tvoj ton i govor tela.

15. Uvek budi ljubazan: Znaj, kako god da me tretiraš, ja to nikada ne zaboravljam. Što me više voliš, naša veza biće jača i snažnija.

16. Molim te, ne udaraj me: Seti se, ja imam čeljust kojom lako mogu da te povredim, ali te nikada neću ugristi, jer te volim! Ako sam uradio nešto loše, nisam znao da ćeš se ljutiti. Molim te, pomozi mi da shvatim kako da ne ponovim grešku, ne udaraj me!

17. Nagradi me kada uradim nešto dobro: Ništa me na svetu ne čini srećnijim. Ako znam da sam učinio da budeš nasmejan i zadovoljan, možeš da se kladiš da ću to uraditi opet. I opet, i opet, i opet…

18. Obrati pažnju ako sam se promenio: Ako ne ličim na sebe i počneš da me kritikuješ da sam lenj ili nedruželjubiv, proveri da li me nešto muči. Možda moje srce stari, možda sam neraspoložen ili me nešto jako boli.

19. Brini o meni i kada ostarim: Znam da si uživao u meni kada sam bio štene. Voleo si da maziš moje meko krzno, i bio sam mali, možda sam čak mogao da stanem na tvoj dlan. Moje krzno neće više biti meko kad ostarim i neću biti mali, biću dosadan, ružan i star, ali će moja ljubav prema tebi biti veća nego ikada!

20. Pođi sa mnom na poslednje putovanje: Znam da će za tebe biti teško kada budem odlazio, ali ipak te molim, ostani uz mene do samog kraja. Sve je bolje, lakše i sigurnije ako si ti sa mnom. Nikada ne zaboravi – ja te beskrajno volim!

(onaportal.com)