Astrologija

Gde vole da putuju horoskopski znakovi?

Kada posmatramo osnovne karakteristike horoskopskih znakova, uočavamo da kod svakog od njih postoje određene predispozicije kada su putovanja u pitanju. Ko se za šta opredeljuje?

Ovan
Osobe rođene u ovom znaku lako se organizuju, a posebno ih privlače mogućnosti da istražuju nova mesta. Ovnovi vole da budu vođe, pa ako putujete sa njima bolje je da im prepustite dominaciju, nego da se vi brinete o njima. Ipak budite oprezni, kako vas sa svojim avanturističkim idejama ne bi odveli u postolovine koje se pamte celoga života, sa željom da se više nikada ne ponove.

Zemlje i predeli: Nemačka, Engleska, Poljska, Danska, Francuska, Japan, Izrael, Koreja, Sirija, Venecuela.
Gradovi: Napulj, Verona, Firenca, Marselj, Hamburg, Minhen, Krakov, Utreht, Padova.

Bik
Ove osobe biraju putovanja na osnovu procene koliko će im to doneti zadovoljstva. Proveravaju detalje nekoliko puta i vole da putuju u društvu, nikako sami. Za sebe traže samo najbolje ponude. Ako putujete sa njima, slobodno im prepustite da sve organizuju. Iznenadićete se koliko imaju smisla za raznim praktičnim i korisnim rešenjima, ali i za hedonizam.

Zemlje i predeli: Hrvatska, Irska, Iran, Kipar, Grčka, Argentina, Švedska, Holandija, Finska, Mala Azija.
Gradovi: Cirih, Dablin, Lajpcig, Lucern, Bolonja, Parma, Palermo, Mantova, Torino, Breša.

Blizanci
Ove osobe su uvek spremne za putovanja. Veoma su fleksibilni i lako se prilagođavaju različitim uslovima. Sa njima u društvu nikada nije dosadno i uvek ćete se osećati prijatno. Na putovanjima pažnju polažu na doživljaj, sliku, reči, učenje. Rado putuju u svakoj varijanti i umeju da zadovolje svoj radoznali i istraživački duh.

Zemlje i predeli: Amerika, Italija, Belgija, Egipat, Nigerija, Jermenija, Kanada, Sardinija
Gradovi:  London, San Francisko, Rio, Brisel, Versaj, Melburn, Tripoli.

Rak
U prirodi ovog znaka je da svuda voli da putuje i da se svuda oseća kao kod svoje kuće, zato pažljivo bira ona mesta i predele, koji bar delimično pružaju sličnu iluziju. U njihovom društvu će vam biti prijatno, oni su pažljivi, nežni i romantični, ali su skloni i čestim promenama raspoloženja. Omiljene destinacije su im popularna letovališta i ambijenti u kojima se osećaju toplo i zbrinuto.

Zemlje i predeli: Kanada, Kalifornija, Holandija, Škotska, Norveška, Francuska, Paragvaj, Bavarska, Alžir.
Gradovi: Amsterdam, Milano, Venecija, Piza, Đenova, Njujork, Istanbul, Ženeva, Stokholm.

Lav
Lavovi vole da putuju ali to čine veoma probirljivo, ili samo ako će biti sigurni da će se osećati dobro. Obično imaju visoke kriterijume pri odabiru destinacija i očekuju privilegovne uslove, posebno što  se tiče ambijenta, hrane, društva i smeštaja. Vole da putuju u društvu, ali im ne smeta ni da se sami otisnu u neku pustolovinu.

Zemlje i predeli: Crna Gora, Italija, Sicilija, Francuska, Češka, Rumunija, Florida, Kuba, Sudan, Palestina.
Gradovi: Rim, Holivud, Čikago, Berlin, Madrid, Prag, Jerusalim, Majami, Las Vegas,  Bombaj.

Devica
Ne putuju često i kada se odluče oni će se unapred detaljno informisati skoro o svemu, ne vole iznenađenja i nemju sluha za avanturističke ideje. Vole da putuju u društvu, ali diskretno. Češće putuju iz privatnih nego iz poslovnih razloga, ali prihvataju i poslovne aranžmane pod uslovom da su oni umereni i da su dobro plaćeni.

Zemlje i predeli: Švajcarska, Turska, Grčka, Devičanska ostrva, Egipat, Indija, Brazil.
Gradovi: Zagreb, Jerusalim, Atina, Lion, Bazel, Pariz, Tuluz, Boston, Los Anđeles

Vaga
Ove osobe vole da outuju, ali imaju povišene standarde u odnosu na očekivanja i vrlo su probirljive u izboru destinacija. Biraju luksuzna mesta, i ako putujete sa njima imaćete priliku da doživite čarobno iskustvo. Oni svojim manirima umeju da ulepšaju svaku situaciju i vole da troše. Vole da putuju sa svojim partnerom ili u odabranom društvu.

Zemlje i predeli: Crna Gora, Austrija, Toskana, Argentina, Libija, Tibet, Kina, Indokina, Savoja, Egipat.
Gradovi: Beograd, Beč, Frankfurt, Lic, Notingem, Lisabon, Johanesburg

Škorpion
Kod ovih osoba sklonost ka putovanjima se periodično menja u zavisnosti od životnih faza kroz koje prolaze ili od preokupacija koje imaju. U suštini  vole da putuju, ali obično planski i sa dobrim razlozima. Umeju da se ponašaju vrlo probirljivo u izboru destinacija ili društva, ali i suprotno kada prihvataju skoro svaku ponudu.

Zemlje i predeli: Srbija, Makedonija, Norveška, Bavarska, Laponija, Alžir, Amerika, Maroko, Malezija.
Gradovi: Padova, Minhen, Liverpul, Venecija, Baltimor, Vašington, Nju Orleans, Njukasl.

Strelac
Ovo su najbolji predstavnici za putovanja. Za njih pojam putovanja ima mnogo šire značenje nego kod svih ostalih znakova. Vole da putuju kad kod im se ukaže prilika. Ako putujete sa njima biće vam veoma zabavno, interesantno i originalno, Odgovaraju im brza i savremena prevozna sredstva. Mogu da putuju u društvu ili sami jer nisu ograničeni nikakvim formama.

Zemlje i predeli: BiH, Dalmacija, Mađarska, Ruminija, Španija, Australija, Čile
Gradovi: Istra, Budimpešta, Avinjon, Vatikan, Rotenburg, Notingem, Keln, Štutgart, Toledo.

Jarac
Realno sagledavaju mogućnosti, pažljivo biraju destinacije u zavisnosti od cilja koji sebi postave. Ako je u pitanju odmor onda to putovanje treba da zadovolji  sve njihove potrebe za udobnim i prijatnim boravkom. Ako je u pitanju poslovni aranžman, onda prednost ima sve što utiče na nivo uspeha. Radije putuju u odabranom društvu.

Zemlje i predeli: Italija, Grčka, Bugarska, Albanija, Sibir, Indija, Bolivija, Meksiko, Avganistan, Engleska.
Gradovi: Beograd, Brisel, Oksford, Meksiko, Delhi.

Vodolija:
Osobe rođene u ovom znaku veoma rado putuju i spretni su da se brzo organizuju i pripreme za sve prilike i mogućnosti. Mogu da putuju u društvu ili samostalno, u manjim ili većim grupama, ili u bilo kojoj nemogućoj varijanti, što ne znači da oni nemaju jasno definisane kritrijume već da imaju drugačiju viziju od drugih.

Zemlje i predeli: Rusija, Švedska, Danska, Poljska, Litvanija, Etiopija, Sveta Zemlja, Prusija.
Gradovi: Lenjingrad, Moskva, Hamburg, Salzburg, Bremen, Trent.

Ribe:
Prija im da uživaju na nekim pomalo mističnim predelima. Više vole da putuju u društvu i to odabranom, a posebno u paru sa nekim. Ako putujete zajedno sa njima svakako da će vam prijati njihova pažnja koja će učiniti da se osećate nesvakidašnje. Vole da istražuju i šopinguju, a više im odgovaraju sigurna i proverena prevozna sredstva.

Zemlje i predeli: Rusija, Panama, Portugalija, Urugvaj, Kolumbija, Haiti, Florida, Sahara, Mediteran
Gradovi: Venecija, Sevilja, Varšava, Jerusalim, Aleksandrija.

(Navidiku.rs)