Ljubav & Seks

Ima nade: 6 očigledih znakova da vas bivši želi nazad

Raskid nas logično teraju da se osećamo beznadežno, frustrirano i natera nas da razmišljamo o prethodnoj vezi kao izgubljenom vremenu.

Koliko god sve to loše zvučalo, raskid sa sobom nosi jednu tajnu koju čini se ne znaju svi: nisu konačni. Neki od nas vrlo dobro znaju o čemu se radi. Analizirali ste poruke na svim mogućim sredstvima komunikacije iznova i iznova, i idalje se pitate: “Da li on želi da se pomirimo?“

Postoje razni načini da se suočite sa ovim pitanjem: Možete se izludeti rzmišljajući, tražiti skrivene poruke na društvenim porukama, ili opteretiti prijatelje da se interesuju kod njega za vas. Sa druge strane, možete ostati mirni, racionalni i čekati znakove od samog izvora.

Ukoliko vaš bivši radi sledeće, imate odgovor na pitanje:“Da li želi da se pomirimo“ i on glasi: “Da.“

# Raspituje se o vama.
Ukoliko kraj vaše veze nije okončan svađom, utoliko je vrlo verovatno da će se raspitivati o vama. Bivši partneri žele da vide da li ste dobro, ukoliko to čine jednom ili dvaput to je skroz normalno. Ali ispitivanje svaki mogući put podstiče razmišljanje da neke emocije i dalje postoje. Ukoliko primetite da se raspituje na svim mogućim mestima za vas, pa čak i vas lično često pita, onda je stvar vrlo očigledna.

# Zove vas zbog gluposti.
Partneri koji raskinu i žele da to tako i ostane tako, ne kontaktiraju. zapravo, rade nešto sasvim suprotno, izbegavaju se po svaku cenu. Neki čak idu toliko daleko da promene broj telefona ili adresu. Ali ukoliko vas bivši kontaktira, to je verovatno zato što nameravaju da ponovo aktiviraju liniju komunikacije.

Ovo je uglavnom tačno ukoliko su razlozi zbog kojih vas kontaktira bezbvezni – traže recept za vašu pitu sa jabukama, pitaju da li su kod vas ostavili kesu gumenih bombona, kako se zvalo vino koje ste kupili na zajedničkom putovanju pre pet godina itd.

# Često se srećete.
Bivši partneri se pre ili kasnije negde sretnu, posebno ukoliko žive u istom kraju ili se kreću u istom krugu ljudi. Međutim, ukoliko primetite da nalećete na bivšeg preterano često – prodavnica, biblioteka, teretana, autobuska stanica, frižider… Ono čudno:“O, otkud ti ovde“ se može lako prevesti kao “Ovde sam zato što sam znao da ćeš i ti biti.“

# Ponašaju se kao pre.
Mnoge veze imaju lep početak kada je sve divno, čarno i bajno. Ovo je period kada ne možete da izdržite jedno bez drugog i trudite se da činite lepe stvari jedno za drugog. To je period baš pred onaj kada se dobro upoznate, spustite na zemlju i počnete da živite u realnom svetu.

Ako primetite da vam se bivši prešaltao u prvu fazu – romantičan je, šalje pisma, cveće, čokolade, plišane mede, zeke i sve one stvari koje ste voleli sa početka veze, i više je nego jasno da žele drugu šansu.

# Želi da se promeni.
Postoji razlog što ste okončali vezu. Sigurno nije bila samo jedna osoba kriva za sve što se loše tu izdešavalo. Ali tvoj bivši može da promeni samo stvari u kojima je on pogrešio. Tako da, ako primetite da počinje da radi na sebi u cilju poboljšanja bilo kakvih nesuglasica koje ste imali u vezi, vrlo je moguće da se neki drugi cilj krije iza te akcije. Promene su uvek teške i ljudi uglavnom retko pristaju na takav korak zbog sebe. Uglavnom to rade zbog nekog drugog.

# To vam i kaže.
Najsigurniji način da se uverite da bivši želi da se pomirite je vrlo jednostavan: Reći će vam to.

(Cosmopolitan)