ŽIVOT

JA, ŽENA: A godine su samo broj!

Kada je u pitanju vreme i prolaznost, nisu sve žene kao vino. Neke zaborave boginju u sebi i pokleknu pred ovozemaljskim životnim momentima. Brak, posao, obaveze, problemi, (decu ne ubrajam ovde jer njihovim dolaskom na svet žena može biti samo lepša)…

Umor, stres, haos. Gomilaju se tako dani i onda se jedne večeri desi da odete u krevet sa šminkom. Pa se nekog narednog jutra desi da zaboravite da nanesete hidratantnu kremu, što posle izvesnog vremena rezultira novom borom na vašem licu. Zatim, dogodi se i to da vam usled nedostatka vremena kuvanje postane dosadna navika i vaša jela izgube ukus. Više ne nosite vaše omiljene štikle jer su vaša stopala umorna od celodnevnog trčkaranja za obavezama.

Sve se to da razumeti i opravdati, s obzirom na životni tempo koji nam se nameće. Ali, uporno zaboravljamo činjenicu da imamo jedan život i da nam niko ne garantuje novi nakon ovoga. A vi ste žena. Dakle, izgovora nema.

Kao i uvek do sad vodim se ličnim iskustvom u nameri da vam približim to da je moguće ostati svoja i posebna uprkos izazovima koje život nameće. Okružena sam ženama koje su kao vino. Vremenom sve zanosnije. Svaki novi dan u njihovim životima je težnja ka dobrim stvarima. Lepota, smeh, radost, i ljubav u svim varijantama i dozama. Prva od tih žena je moja majka, koja me naučila ko i šta treba da bude žena. Zatim, tu su moje tetke, koje uz majku doslovno jesu vina najdinamičnjih a ujedno i najpitkijih ukusa. Divne žene, nikad bez karmina i nakita, u visokim potpeticama, uvek ponosnog hoda. Posebno mesto zauzimaju moje sestre, šarmantne, energične, mlade majke koje savršeno uspevaju da uklope sve obaveze u jednom danu, a da toga ni same nisu svesne. Ta spontanost i snaga me oduševljavaju.

Međutim, nisu sve devojke okružene ovakvim primerima na koje bi se mogle ugledati. Ali, u tome nema ništa loše jer onda mogu biti još i više motivisane da postanu dobar primer. Sve je na vama. Način na koji ćete razvijati svoju ženstvenost, produbljivati svoju murost, njegovati svoju spoljašnjost i unutrašnjost. Budite žena koja pokreće, šarmira i uljepšava dan. Budite inspiracija drugim ženama, vašim prijateljicama, majkama, sestrama… Budite originalne i svoje. Stavite karmin i dok sređujete kuću ako će to učiniti da se osećate lepše. Nosite štikle i na popodnevnu kafu. Stavite maskaru jer uvek imate 30 sekundi za to. Ne čuvajte garderobu za specijalne prilike jer je svaki momenat specijalna prilika. Popijte čašu vina bilo kada, jer je svaki novi trenutak povod za slavlje. Budite žena kakva ste oduvek maštale da ćete biti. Za to nema izgovora.

I zaboga, ne idite u krevet sa šminkom na licu.

Do sledećeg pisanja,

Vaša M.

(jollymagazine.com)