Nega & Lepota

Kako da dezodorans traje duže?

IAKO ste stavili dezodorans, već posle nekoliko sati imate utisak da je njegov prijatan miris „ispario“? Da biste produžili osećaj svežine, pridržavajte se sledećih saveta:

* Najvažnije je da se pre svake upotrebe dezodoransa istuširate ili da deo ispod pazuha obrišete antibakterijskom vlažnom maramicom, jer više slojeva dezodoransa mogu da zapuše pore i znojne žlezde i dovedu do stvaranja neprijatnog mirisa.

* Umesto tople, koristite mlaku vodu za tuširanje, da ne biste dodatno pospešili znojenje. Ako koristite dezodorans u spreju, pre korišćenja ga dobro protresite kako bi se sve komponente sjedinile. Sprej prskajte sa udaljenosti od 20 cm. Ako koristite dezodorans u stiku, posle nanošenja sačekajte da se potpuno osuši i zatim se obucite.

* Izbegavajte odeću od veštačkih materijala, jer u njima koža ne može da diše, pa je i znojenje češće. Prilikom izbora košulja i bluza, držite se pamuka, lana i prirodnih, laganih materijala.

* Preterano znojenje možete da sprečite ako na pazuhe stavite najpre dečji puder, zatim dobro otresete višak, pa nanesete dezodorans. Puder će upiti višak znoja, pa će dezodorans duže trajati.

(Novosti, foto: shutterstock)