Ljubav & Seks

Kako društvene mreže utiču na naše seksualne odnose?

Danas društvene mreže nisu samo zabava u pametnom telefonu, već i deo seksualne strategije stanovništva.

Štaviše, ne govorimo samo o stranicama za upoznavanje. Niste na Facebook-u, a pogotovo na Instagramu? To znači da ne postojite kao “seksualni objekat” i jednostavno polako nestajete iz vida.

Sa retkim izuzecima, muškarci će najpre pronaći damu koju im se sviđa na internetu, proučiti njenu ličnost, poslati zahtev, a tek onda, možda, napisati poruku. Otprilike kao što nam se čini, uređeno je moderno tržište poznanstava.

Ako niste online, gubite prilično veliki broj kandidata za poziciju ljubavnika (partnera). Ako nemate predivne slike koje naglašavaju vaše vrline, osuđeni ste na slučajne kontakte otprilike jednom godišnje.

U međuvremenu, oni koji su dobro zastupljeni na mreži imaju prirodni „bife“. Želite 10 devojaka (ili momaka) – za mesec dana možete imati nekoliko hiljada novih “prijatelja” – sigurno, negde će simpatije biti uzajamne. Ljudi će vas opet dodati, upoznati vas. Ukratko, što je više društvenih mreža, to je bogatiji izbor partnera.

Međutim, postoje i mane. Društvene mreže, tehničko zlo, mnogo se lakše kontrolišu. Ranije, ako je ljubomorni muž hteo proveriti gde će njegova žena u razigranoj suknji unajmo bi detektiva ili glumce da organizuju provokaciju. A danas? Stavite špijunski softver na telefon sve će biti prikazano.

Sa muškarcima je ista stvar. Ako bi muškarac bio u kontaktu sa nekom ženom i „slučajno“ je zgrabio za struk uvek je bilo moguće reći – “kažu zli jezici”. Šta sada? „Neprijatelji“ već nosi snimak sa stranice za upoznavanje sa žrtvom vašeg muža. Ukratko, prisutnost društvenih mreža i interneta ima i nedostatke i prednosti, u seksualnom smislu.

Recite nam kako ste zastupljeni na društvenim mrežama? Da li ste partnera upoznali na internetu, ili u stvarnom životu?

(Ženski magazin)