Ljubav & Seks

Koji tipovi muškaraca ženama pružaju najvatrenije orgazme?

Ženski orgazam uvek je bio komplikovana tema, i mnogi muškarci još uvek nisu u mogućnosti da ga shvate u potpunosti. U časopisu Socioaffective Neuroscience & Psycholog naučnici su nedavno objavili, kako su duhoviti, kreativni i emocionalno topli muškarci ujedno i visokoorgazmični partneri.

Istraživanje je sprovedeno između 103 slobodne žene između 20 i 69 godina starosti. Žene su ispunile opsežnu anketu o svojoj seksualnoj prošlosti. Cilj ispitivanja bio je pronaći koje osobine kod muškaraca pružaju ženama orgazme s najviše užitka.

Privlačnost je bila faktor u postizanju jačih orgazama. Ovo predlaže da privlačnost omogućava ženama da iskuse intimnost na puno višem nivou.

Sudeći po istraživanju, žene su najbolja iskustva imale s muškarcima koji imajuosobine pozitivnog karaktera. „Partneri koji su ženama priuštili jake orgazme ocenjeni su kao duhoviti, kreativniji, topliji, verniji i boljeg mirisa od partnera koji su im priuštili slabe orgazme, a takođe su uložili i veći trud u izazivanju orgazma“, piše u radu.

Tim je naglasio kako postoje neka ograničenja u njihovom istraživanju, uključujući i poteškoće u analiziranju koje karakteristike najviše doprinose ženskom orgazmu. Na primer, viši nivoi humora i kreativnosti mogu tek doprineti u oceni privlačnosti, što zauzvrat povećava verovatnost orgazma.“.

Poruka je: Smisao za humor i topao karakter ne mogu naškoditi ni u krevetu!

(Socioaffective Neuroscience & Psycholog)