Nega & Lepota

Na ovim mestima ne smete držati šminku

Šminka bi trebalo da se drži na suvom mestu i sobnoj temperaturi, ali se često dešava da je zaboravimo na nekim mestima zbog čijih uslova se njen kvalitet može pokvariti.

Da bi vam šminka duže trajala, a njen kvalitet bio prisutan tokom svakog njenog korišćenja, nemojte je držati na ova četiri mesta:

1. U frižideru

Često se dešava da žene čuju od nekoga da je dobro držati šminku u frižideru, jer će je hladnoća učiniti dugotrajnijom i boljom. Međutim, ovo nije tačno i držanje u frižideru ima potpuno suprotan efekat na šminku. Prevelika hladnoća menja hemijski sastav šminke, zbog čega šminka postaje loša i neupotrebljiva. Šminka koja se sme držati na hladnom mestu je smo prirodna, jer ne sadrži konzervanse.

2. Na simsu prozora

Ko još ne voli se šminka na prirodnoj svetlosti? Tako se dešava da se ostavi šminka na prozoru, a to nije tako dobro za nju. Naime, sunčeva svetlost, kao i hladnoća, menja hemijski sastav šminke, pa ona postaje potpuno neupotrebljiva ili može da izaziva alergije. Ovo posebno važi za tečni puder.

3. U automobilu

Jeste da je mesto realno dobro, jer kada ne stignete da se našminkate kod kuće, uvek možete u automobilu. Takođe je lakše da popravite šminku, gde god da ste. Međutim, može vam se desiti da vam se šminka otvori, pogotovo puder ili karmin i da vam isprlja sedišta. Znate i sami koliko se šminka teško skida. Zato je najbolje da je uvek držite u malom neseseru koji će uvek biti uz vas. Tokom leta nikako ne ostavljajte šminku u kolima, jer se može istopiti od vrućine.

4. Blizu radijatora

Šminki, pogotovo karminima, olovkama i kreonima prevelika toplota ne odgovara, jer ih topi i uništava aktivna ulja koja ih čine izdržljivim. Zato šminku uvek stavljajte što dalje od radijatora ili bilo kog izvora toplote.

(žena)