Ljubav & Seks

Nakon 9 godina braka, našli neotvoren svadbeni poklon: Na njemu je pisalo, ne otvaraj pre prve svađe

Nije lako izgraditi dugoročnu i održivu vezu, a naročito brak. Koliko god da je vaš odnos stabilan i zdrav određene krize uvek postoje. Održavanje ljubavi i pasije je ozbiljan, težak i zahtevan posao.

U nastavku je zanimljiva priča koju je preneo Bright side o paru koji je u braku devet godina, a koji je na dan svog venčanja dobio nesvakidašnji poklon na kojem je pisalo „Ne otvaraj pre prve svađe“.

Jedne večeri Brendon i Keti su sedeli u dnevnom boravku, pili vino i razgovarali o savršenom poklonu za predstojeća venčanja na koja treba da odu. Pričajući tako počeli su da se prisećaju svojih poklona sa svadbe i pričaju o onima koji su im se najviše dopali. Tada su shvatili da je poklon koji ih je najviše zaintrigirao i dalje u njihovoj ostavi, neotpakovan. Zvuči čudno ali je istinito.

Dobivši paket od tetke Alison znali su da je u pitanju nešto neobično, ali veoma vredno s obzirom na to da su ona i njen muz imali divan brak dug nekoliko decenija dok njen muž nije umro. Zaintrigirala ih je poruka.

Kako kažu naravno da su se svađali mnogo puta tokom proteklih godina.

Čak je bilo i trenutaka kada smo pričali o razvodu. Ali nikada nismo otvorili kutiju“, govore oni. Uvek su nekako izbegavali jer bi to značilo njihov poraz i da nisu uspeli. To je za njih bila poslednja opcija.

Duboko u sebi držali su ideju da je u tom poklonu ključ spasenja njihovog braka s obzirom na iskustvo koje ima tetka Alison. I baš te večeri, odlučili su da otvore poklon i vide koja je tajna unutra. Zatekli su dva zamotuljka. Na jednom je pisalo Brendon, a na drugom Keti. U svakom je bio sveđanj novčanica i posveta.

Za Keti: Idi da kupiš picu, račiće ili nešto što oboje volite… i napuni kadu. Voli te tetka Alison.

Za Brendona: Kupi cveće i bocu vina. S ljubavlju, tetka Alison.

„Mislili smo da će nam poklon spasiti brak i na neki način to se i desilo“, rekli su i dodali da će joj večno biti zahvalni na najdivnijem poklonu. Poklon je preživeo devet godina i selio se tri puta. Nije bilo uzalud. Naučio ih je da budu strpljivi i tolerantni. Kako kažu kako su postajali bolji prijatelji, roditelji i tim, njihov brak je jačao. Shvatili su da ne postoji magični štapić ili recept kako da imaju odličan dug brak.

„Tajna nije bila u poklonu, već u nama.“

(Stil)