Nega & Lepota

Našminkajte se kao profesionalac: Male TAJNE velikih majstora

Besprekorna šminka na licu mnogih svetskih lepotica, delo je ruku Bobi Braun. Ova dama zarađuje milione zahavljujući mejk-apu, obične „smrtnice“ ne mogu da priušte njene usluge, ali zato se Bobi trudi da im pomogne besplatnim savetima.

Koža

pre nanošenja šminke, lice bi trebalo dobro očistiti i naneti podlogu. Za masnu kožu su najefikasniji losioni na bazi gela, dok je za normalnu i suvu u ovu svrhu najbolje koristiti hranljivu kremu.

Puder

Idealna je nijansa koja najmanje odudara od boje tena. Za dnevnu šminku Bobi preporučuje puder sa žutim pigmentom, „kameni“ ili u obliku kreme, a za noćnu, prvo tečni, a preko njega puder u prahu.

Korektor

Najbolje je da bude samo za nijansu svetliji od pudera, inače lice dobija izveštačen izraz. Korektor se nanosi tankom četkicom od korena trepavica do unutrašnjeg ugla oka i vrlo je važno da se vrhovima prstiju dobro utrlja u kožu.

Rumenilo

Prema mišljenju ove Amerikanke, rumenilo je apsolutno obavezno, jer svaku ženu može mnogo da prolepša. Stavlja se velikom četkom na najistureniji deo lica kada je dama nasmejana, a zatim se izjednačava prstima. Da bi šminka delovala prirodnije, rumenilo se nanosi u svim pravcima, a ne samo u jednom.

Karmin

Prvo se uradi lagani piling usana vlažnim peškirom od frotira. Za neodoljiv izgled usana najbolje je da karmin bude za nijansu, dve tamniji od prirodne boje, a odličan efekat se postiže i svetlucavim sjajem.

Obrve

Pincetom se prvo počupaju sve dlačice između obrva. Ako su retke, obrve ističu se senkom u identičnoj boji kao kosa, koja se nanosi kratkim laganim potezima, od unutrašnjeg ugla obrve ka soljašnjem.

Senka za oči

Stavlja se pomoću sunđera, a da bi oči došle do izražaja, srednje tamna senka se nanosi i na donji i na gornji kapak, dok se svetlija stavlja iznad pregiba, sve do obrva.

Maskara

Uvek je dobar izbor maskara koja izdužuje trepavice i čini ih gušćim. Pre mazanja, dobro bi bilo da se trepavice uviju.

Ajlajner

Bobi Braun ajlajner preporučuje samo veštim osobama sa sigurnom i preciznom rukom, dok je za nevešte bolje da koriste olovku.

(Srećna Žena)