Ljubav & Seks

Nauka dokazala: Ko teže podnosi raskid, žene ili muškarci?

Imamo vest za svakoga ko je ikad mislio kako su žene te koje više drame kad je pitanju raskid – niste bili u pravu.

Najnovije istraživanje pokazalo je da su muškarci ti kojima treba kutiju sladoleda i paketić maramica kad dođe do raskida.

Naime, rezultati su pokazali kako je lepšem polu potrebno u proseku 6 dana da donesu odluku o raskidu s partnerom, dok kod frajera taj isti proces traje deset ili više dana. I to ne zato što su „mekušci“ ili lenji, nego zato što kad jednom uđu u vezu u nju polažu više nade nego lepši pol.

Otkriveno je kako je svaki šesti muškarac spreman da sedne s partnerkom i mirno porazgovara o problemu, ako postoji i tračak nade da bi on mogao da se reši.

Navodno čak 88 posto muškaraca potroši dosta vremena kako bi osmislili najbolju „izlaznu strategiju“ iz veze, odnosno kako bi proces bio što manje traumatičan za drugu stranu, to jest kako bi ona bila što manje ogorčena. To je glavni razlog zašto muškarci ne vole da iniciraju raskide.

„Muškarci često misle da će tako povrediti svoju partnerku i više nego što će zaista to učiniti“, prenosi Cosmopolitan.

Žene nisu toliko strahu od povređenih osećanja druge strane, jer gledaju puno više napred i znaju kad je takva odluka najbolja za oboje.

„Žene jasno znaju šta žele i na tome temelje svoje odluke. Muškarci žive uglavnom u sadašnjosti“, zaključak je istraživanja.

(Cosmopolitan)