Moda

Od sad ćemo helanke nositi preko celog tela

Helanke su u proteklih nekoliko godina od odevnog predmeta rezervisanog za teretanu (ili eventualno ispod kraće tunike) postale jedan sasvim samostalni entitet, koji u mnogim situacijama menja pantalone i gotovo da nema devojke koja nema barem jedan par.

Sad je vreme da obične helanke zamenimo helankama koje idu preko celog tela.

Upoznajte „kombinezone za vežbanje“, koji su napravljeni od materijala veoma nalih helankama, ali su u jednom komadu. Dakle, kao da su se triko i klasične helanke upoznali, zavoleli i napravili bebu. Bebu koja brzinom svetlosti osvaja žene širom sveta.

Tejlor Svift je još prošle godine furala takav kombinezon, ali je preko nega obukla crnu majicu, pa niko nije izvalio o čemu se radi. Zato je sad na scenu stupila Kajli Džener koja u svojom novoj liniji odeće predstavlja komad za kojim će sve devojke poludeti.

I, pre nego što zaključite da je ovde reč o odeći za trening, ne zaboravite da su i helanke nekada davno takođe bile „odeća za trening“ da bi postale odeća u kojoj treniramo sve – od šetnje gradom i sedenja u kafićima, do posete rodbini i odlaska na slavu ili posao.

Činjenica da je Kajli Džener lansirala nešto ovako jeste jasan znak da ćemo za mesec-dva viđati sve više devojaka u sličnim komadima, ali foraje u tome što ovo nije samo Kajli. Naime, sve veći broj brendova (posebno onih okrenutih odeći za aktivan život) lansira po jedan ovakav komad.

Tako nam sad već uveliko savetuju da kombinezon-helanke nosimo u kombinaciji sa štiklama.

A nije mali broj žena koje su već isprobale i zavolele ovaj trend. I to ne u teretani.

Baš kao i sa običnim helankama, i helanke-kombinezon će ostati najpopularniji u crnoj boji, ali za one najhrabrije tu su razne nijanse i dezeni.

Dobra stvar je da je ovo zaista udobna odeća, napravljena tako da se osećate kao u svojoj koži dok trenirate.

Loša stvar je da će helanke, umesto da se jednom za svagda zavuku na dno naših ormana, odmah pored karnerića i kaubojskih čizama, na ovaj način doživeti pravi preporod.

Srećno nam bilo!

(Noizz.rs)