Ljubav & Seks

Ona nije glupa, ne zaboravi to

Otkriću ti nešto o devojci koja ti svako jutro šalje poruku. O devojci koja pronalazi vreme za tebe kako biste se videli.

Reći ću ti nešto o devojci koja, uprkos tome što si je bezbroj puta povredio, lajkuje sve tvoje fotke na Intagramu i poruke na Snapchatu.

Ta devojka nije naivna. Nije zaboravna. Nije napadna, a definitivno nije glupa. Ona ne veruje tvojim izgovorima. Ona igra igru koju ti igraš. Kada joj navodiš da se nisi javio, jer ti se baterija mobitela ispraznila, ona itekako zna da joj lažeš. Nisi toliko pametan, ne zavaravaj se.

Ona vidi kroz tebe i zna šta činiš. No, ipak ostaje tu. Ne zato jer je očajna i beznadno posvećena tebi, nego zato jer ti uporno želi dati priliku.

Ona shvata da ćeš vrlo verovatno biti muškarac koji će je, u konačnici, povrediti. No, šta ako nećeš? Šta ako si ti drugačiji? Šta ako si ti „onaj pravi“? Ona ti daje priliku da budeš nešto drugo. Da budeš dečko koji će biti vredan njenog vremena i truda.

Stoga, nemoj misliti da je možeš iskoristiti. Nemoj misliti da tvoje ignorisanje njenih poruka znači da joj možeš raditi šta poželiš, a da će uvek biti uz tebe. Možda to ne vidiš, ali ona je na vratima. Izaći će kroz njih i odustati od tebe. Imaš sreće jer ima veliko srce. Ona veruje u druge prilike, stoga nemoj potrošiti svoju.

Pokaži joj da nisi dečko koji će je nedeljama zavlačiti, koji će flertovati i spavati s njom, a zatim nestati. Pokaži joj da nisi onaj koji se neprestano predomišlja jer nema pojma što hoće i samo eksperimentiše u odnosu s njom.

Ako to učiniš, shvatiće šta se događa. Ona nije glupa, ona je divna duša, ali ako to kreneš iskorištavati, postaće prava kučka. Ako se nastaviš ponašati prema njoj kao prema zadnjem smeću, ostaviće te bez da trepne. Izbrisaće tvoj broj iz imenika, odbijaće spomenuti tvoje ime u razgovorima. Postaćeš joj jedno veliko „ništa“.

I ne, neće žaliti što te ostavila. Ni za tren. Dala ti je dovoljno prilika, dovoljno svog vremena.

Kada shvatiš svoju grešku, kada je pijan odlučiš nazvati u dva ujutro, biće kasno. Neće joj pasti napamet javiti ti se jer neće ni znati da je to tvoj broj. Čak i da zna, ne bi ti se javila. Pustila bi da se uključi govorna pošta.

Ona nije glupa, ne zaboravi to. Neće plakati za tobom mesecima. Nastaviće žveti bez tebe i pronaći će  nekog ko je zaslužuje.

(zenskikutak.rs)