Ljubav & Seks

Online zavođenje: Greške u dopisivanju koje prekidaju put do ljubavne veze!

Zavođenje se odavno preselilo na društvene mreže i aplikacije za upoznavanje potencijalnih partnera. Ono je oduvek bilo komplikovan zadatak, koji zahteva bar malo ljubavnog umeća, ali danas, kada možete birati između barem 1.500 različitih aplikacija i web stranica za upoznavanje, te između miliona njihovih korisnika, stvar je postala još komplikovanija.

– Što duže tražite partnera, to je verovatnije da ćete završiti sami – izjavila je naučna savetnica Match.coma, dr. Helen Fischer u razgovoru za „Wired“.

Sa njom se slaže i Lily Womble, osnivačica „Date Brazena“, koja je za „InStyle“ izdvojila najčešće greške koji ljudi rade tokom dopisivanja sa potencijalnim partnerima:

1. Koriste previše aplikacija

Više aplikacija za upoznavanje ne mora nužno značiti više mogućnosti, nego bi se vrlo lako moglo pretvoriti samo u više frustracije.

2. Prilikom dejtova se vodite mišlju „moram se videti sa svima“

(Pre)česti odlasci na dejtove sa različitim ljudima ne garantuju da ćete brže i lakše pronaći partnera. Štaviše, Lily tvrdi kako je njeno iskustvo pokazalo potpuno suprotno.

3. Stalno prelistavate aplikaciju

Aplikacije za upoznavanje su zamišljene tako da stvore osećaje igre, a upravo zato vrlo brzo postanete „zavisni“ od njih. Ipak, da biste sebi pružili priliku za stvarnu vezu, morate ograničiti vreme koje ćete potrošiti na aplikacije i slanje poruka za upoznavanje.

4. Sarađujete u razgovorima koji ne vode nikuda

Osim što su razgovori o vremenu ili tome kako vam je bilo na poslu neverovatno obeshrabrujući, oni su i podjednako dosadni, a velike su šanse da takav razgovor bude i poslednji koji ste vodili sa određenom osobom. Ako želite da se istaknete u masi, stvarno nekoga upoznati, te možda i upoznati budućeg partnera, postavljajte mu pitanja na koja zaista želite znati odgovor.

5. Previše se dopisujete sa istom osobom, a ništa se ne događa

Ako već nedeljama šaljete jedno drugom poruke, ali ni jedno ne poteže pitanje odlaska na kafu ili večeru, to je jasan znak da se jedno od vas (ili oboje) boji odgovornosti, vezanja ili pak odbacivanja. Osim toga, možda ste pronašli osobu koja traži prijatelje, a ne partnerku.

6. Verujete da ljubav možete pronaći samo uz pomoć aplikacije

Iako je činjenica da se sve više parova upoznaje upravo na ovaj način, to ne znači da nužno morate isključiti sve druge, tradicionalne načine pronalaženja ljubavi.

(Index.hr)