Moda

OVO MORATE ZNATI: 5 situacija u kojima nije dobro nositi tange

Većina ginekologa ne preporučuje nošenje tanga gaćica ženama jer je reč o tankom i oskudnom komadu donjeg rublja koje imaju tendenciju pomicanja i trenja, zbog čega stavljaju vlasnicu u opasnost od crvenila, iritacija kože, ali i čestih infekcija.

U ovim situacijama tange bi definitivno trebalo izbegavati kako bi sprečili neugodne posledice po intimno zdravlje.

1. Ne volite donje rublje od pamuka

Veštačke tkanine poput najlona potstiču nastanak vlage i gomilanja bakterija na osetljivom ženskom području zbog čega često dovode do raznih infekcija. S druge strane, pamuk omogućuje cirkulaciju vazduha oko vagine, te vam pomaže održati zdravlje ženskih organa. Ako ne volite nositi pamuk, odaberite svilene materijale donjeg rublja, a svakako izbegavajte nošenje tanga gaćica.

2. Ceo dan ste u odeći za vežbanje

Tanka odeća poput helanki od elastina zaustaviće cirkulacij i doprinijeti gomilanju bakterija u intimnoj zoni. Ako veći deo dana provodite u uskoj odeći – a pogotovo ako je vaša struka povezana s vežbanjem – uvek ponesite čist i suv par rezervnog donjeg rublja u koji se možete presvući nakon znojenja, a definitivno izbegavajte nošenje tangi.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Planirate kupiti novi kupaći kostimIsprobavanje kupaćih kostima za leto uobičajena je aktivnost u ovo doba godine, no može dovesti zdravlje žene u opasnost ako u kabinu odlazite u tangama. Slip gaćice će vas zaštiti od eventualnih bakterija ostavljenih od brojnih žena koje su isprobavale isti par kostima pre vas, ali i nečistoća ‘pokupljenih’ iz prodavnice.

4. Nosite kratku odeću

Gole noge, tange i kratka suknja loša su kombinacija za zdravlje žene, pogotovo ako imate sklonost sedenja na javnim mestima poput parkova ili u sredstvima javnog prevoza. Odbranite se od potencijalnih bakterija i virusa te za takve prilike birajte donje rublje koje će vam ponuditi više zaštite.

5. Prehlađeni ste

I najmanja prehlada dobar je pokazatelj da vam je imunitet tela oslabljen, i da ste podložniji infekcijama. U takvim trenucima najbolje bi bilo odlučiti se za par pamučnih gaćica koje vam nude maksimalnu udobnost i zaštitu. Tanga gaćice nisu dobar izbor ni kod osoba koje su inače podložne infekcijama intimnih delova tela.

(Kurir)