Nega & Lepota

Sačuvajte sjaj i boju farbane kose

Održavanje nijanse i sjaja sveže obojene kose nije lako leti kada sunce, zajedno s hlorom iz bazena i morskom soli, utiče da boja brže bledi. Ako želite da zadržite sjaj i svežu boju, obratite pažnju na hidriranje, vodu kojom je perete, zaštitu od sunca i preparate za negu.

Uz redovnu negu, vaša kosa će izgledati prirodno tonirano i biti meka i svilenkasta!

Hidriranje je najvažnije

Suva kosa brže gubi boju od one koja je dobro hidrirana i negovana. Zato je važno da smanjite na minimum sušenje fenom, peglanje i uvijanje kose. Jednom nedeljno koristite maske za hidrataciju kose ili napravite sami domaće maske od namirnica koje imate u kući (majonez, maslinovo ulje…).

Perite kosu hladnom vodom

Najbolje je da kosu perete hladnom ili mlakom vodom. Takođe, možete da nabavite i posebne filtere za tuš koji će zadržati sve štetne materije iz vode koji isto utiču na veće ispiranje boje.

Zaštita od štetnih UV zraka

Kada sunce dođe u dodir s bojom na kosi, dolazi do procesa oksidacije koja utiče na gubljenje boje. Kada ste napolju, koristite preparate za zaštitu kose i obavezno nosite šešir.

Regeneratori koji vraćaju boju

Šamponi koji služe za obnavljanje boje kose sadrže ekstrakte biljaka ili pravu boju koji popunjavaju bilo koji oštećeni deo kutikule kose. Ali, leti ih bolje izbegavajte, jer su prejaki, zbog uticaja sunca. Umesto njih, koristite regeneratore ili maske za kosu koji vraćaju boju.

(Novosti, foto: shutterstock)