Nega & Lepota

SAVETI: Evo kako da izaberete pravi miris za sebe

ISPROBALI ste gomilu parfema, ali njihove mirisne note su se izmešale, pa ih teško prepoznajete i više ne znate koji miris bi vam najviše odgovarao? Da biste izbegli nedoumice oko izbora mirisa, sledite proverene savete:

Kupujte ujutru – Na početku dana sva čula bolje funkcionišu, pa je i osećaj za miris izoštreniji. Zato je upravo to najbolje vreme za isprobavanje i kupovinu novog parfema.

Koristite testere – Nemojte isprobavati parfeme na svom telu jer će vam se tako ubrzo izmešati svi mirisi. Bolje je da koristite papiriće za testiranje, koji s razlogom stoje pored bočica s parfemima. Bilo bi dobro da na svakom od njih zapišite i naziv mirisa. Tako ćete kasnije, na miru, moći da odlučite koji vam se najviše sviđa.

Pomirišite ruku – Pošto ste isprobali neki parfem (naravno, na papiriću), pomirišite unutrašnju stranu svoje ruke. Taj deo tela gotovo i da ne miriše i najbolje će pročistiti vaše čulo mirisa pre nego što se bacite na isprobavanje drugih parfema.

Ne morate da isprobate baš sve parfeme – Kada isprobate desetak različitih mirisnih nota, vaš nos više jednostavno neće funkcionisati kako treba. Nemojte isprobavati više od tri parfema odjednom, jer posle toga mozgu postaje sve teže da ih razlikuje.

Izađite iz parfimerije na pola sata – Pre nego što donesete konačnu odluku o kupovini, izađite iz parfimerije na pola sata, da pročistite nos od svih mirisa. Zatim pomirišite papiriće s parfemima i odaberite omiljeni, a usput će te i da otkrijete koliko se dugo taj miris zadržao na vašem telu.

(Novosti)