Nega & Lepota

Šminka ispod naočara

AKO stalno nosite naočare za vid i želite da u svakom trenutku izgledate „tip-top“, pažljivo birajte mejkap, savetuju profesionalni šminkeri, a prilikom šminkanja poštujte sledeća pravila:

* Boju senki za oči uskladite s bojom očiju i naočara. Prilikom šminkanja pazite da obojeni deo gornjeg kapka ne „viri“ iznad okvira, a ivicu donjeg kapka uvek naglasite svetlijom senkom kako biste „privukli“ svetlost i pogled učinili privlačnijim.

* Ako ste kratkovidi, vaše oči ispod stakala sa dioptrijom izgledaće sitnije, zato obavezno koristite maskaru. Nanesite je u više slojeva kako bi trepavice postale duže i gušće, ali pazite da se ne stvaraju grudvice.

* Stakla s dioptrijom za dalekovide i osobe sa astigmatizmom uvećavaju oči i istovremeno otkrivaju sve nepravilnosti i greške prilikom šminkanja. Zato budite posebno pažljivi i potrudite se da svi vaši potezi olovkom ili tušem za oči budu savršeno precizni. Pažljivo nanosite maskaru, kako bi trepavice ostale razdvojene i izbegavajte svetlucave senke s primesama sedefa.

(novosti)