Nega & Lepota

Šminkanje i nega kose: Koje greške najčešće pravimo?

Sigurni smo da sve žene svakodnevno prave, manje ili veće, greške u šminkanju. Bilo da je u pitanju nanošenje bronzera, ispiranje kose, ili odabir kreme za vaše lice, ne morate da brinete – mi ćemo vam pomoći!

Pogledajte koje su najveće greške u šminkanju koje možda i vi pravite.

Ispiranje kose u vrućoj vodi

Mnogi posle napornog dana posežu za vrućim tušem, a ni ne znaju da to zapravo šteti masnoj kosi. Najbolje je kosu da ispirate mlakom vodom. Tako ćete dodatno da je zaštitite i ujedno učinite sjajnijom, a površinski sloj glatkijim.

Četkica maskare

Maskara vam se prebrzo suši, a tek ste je kupili? Tajna kako ćete maskari da produžite život možda leži u tome kako je nanosite. Mnoge žene „pumpaju“ četkicu maskare, izvlače je van i naglim potezom vraćaju unutra pokušavajući tako da skupe ostatke iz kutije. Ali tim potezom ništa nećete postići, niti ćete izvući nešto iz proizvoda, samo ćete isušiti ostatak.

Ulja za kosu

Svi znamo da je nanošenje ulja na kosu rešenje za brojne probleme, pogotovo za suve i ispucale krajeve. Izbegavajte nanošenje ulja dok koristite peglu ili fen, time ćete samo dodatno oštetiti vašu kosu. Takođe je potrebno neko vreme da se ulje upije. Dakle, ne možete staviti ulje na kosu i odmah ga isprati. Morate čekati najmanje jedan sat. Međutim, najbolje rezultate ćete dobiti ako nanesete ulje na kosu i ostavite ga preko noći.

Bronzer i konturisanje

Ni bronzer ni hajlajter zapravo ne bi trebalo da koristite za konture lica, a nisu ni toliko efikasni kao puder za konturisanje. Reč je o tehnici kojom se definišu i senče udubljenja na licu, a kako bi to izveli tako da izgleda dobro, poželjno je da imate neki jak mat puder ili kremu. Bronzere, pogotovo one s česticama koje reflektuju svetlost, koristite samo na najvišim tačkama lica, kao što su jagodice i nos. Time ćete stvoriti iluziju sjaja.

Krema za ispod očiju

Ako kremu za oči nanosite tako da je pri nanošenju utrljate preko celog područja oko očiju, vrlo je verovatno da ćete od toga imati više štete nego koristi. Prvo, krema za oči uvek mora da se „utapka“, a ne da se utrljava. A drugo, nanosite je samo ispod očiju. Naime, mnoge kreme sadrže sredstva za dubinsku hidratizaciju, a kad njih nanesete na kapke izgledaćete naduveno, piše Dnevni Avaz.

(Superžena.b92)