Zdravlje

Snaga drevnih naroda: Ova eterična ulja privlače sreću i novac, a pospešuju vitalnost!

Aromaterapija je  drevna umetnost lečenja zdravstvenih tegoba i poboljšanja kvaliteta života eteričnim uljima.

Najvažnije je da dom miriše i odiše čistoćom, jer ustajali i neugodni mirisi stvaraju negativnu energiju. Vrlo je važno da se prostor u kojem se živi što češće provetrava.

Izbegavajte veštačke raspršivače, jer imaju mešavine raznih mirisa i hemikalija koji loše utiču na zdravlje. Sa druge strane, prirodni mirisi, naročito biljke su i te kako dobre. Stoga, koristite ulja, sveće, sveže cveće ili voće.

Miris pomorandže osvežava prostoriju i doprinosi strujanju pozitivne energije vašim prostorom. Donosi živahnost, privlači sreću i zadovoljstvo, a povezuje se i s blagostanjem i vitalnošću.

Miris bora privlači novac i zaštitu.

Kamfor tera negativnu energiju.Uz eterična ulja s mirisom limuna ili limete svi ukućani će bolje kontrolisati emocije i biće mentalno stabilni.

Zanosan miris lavande donosi mir. Miris šumskog voća privlači prijateljstvo i ljubav u vaš dom.

Ako ste u potrazi za partnerom  i iskrenom ljubavlju mirisi orhideje i ruže su pravi izbor za vas.Slatki mirisi vanile i cimeta sprečavaju razvod i donose bračnu sreću.

Eterična ulja i tačke na telu

Mirisi sami po sebi imaju veliku moć, a u kombinaciji s energijom koja zrači iz sedam tačaka na našem telu, mogu da pomognu u sledećim situacijama.

  • Ako želite biti privlačniji svom partneru, stavite jednu kap eteričnog ulja ylang-ylang na prst, a zatim je razmažite na šestu tačku (nalazi se tačno između vaših obrva).
  • Ako želite da ostavite dobar utisak na sastanku, stavite kap eteričnog ulja ruže na ‘srčanu tačku’, koja se nalazi tačno između vaših grudi. Ako ste uznemireni, možete dodati i kap lavande, koja će vas opustiti.
  • Ako želite da se pažnja ljudi usmeri na vas, jedna kap ylang-ylang ulja na tački na vrhu temena) može da učini čuda i usmeriti sve poglede u vašem pravcu.
  • Ako želite da zavedete nekoga, jednu kap jasminovog ulja stavite na šestu tačku, između svojih obrva, prenosi Atma.

(Stil/24 Sata.Hr)