Ljubav & Seks

Šta pokloniti voljenoj ženi, a da nije skupo?

Svake godine muškarci širom sveta troše milijarde dolara na poklone za svoje lepše polovine. I ne bi to bilo tako strašno kad bi izabrali pravu star.

Ali, obično se ispostavi da je poklon pogrešan. Razlog je, kažu naučnici sa Karnegi Melon Univerziteta, što darodavci mahom izbegavaju sentimentalne poklone, a upravo njih žene najviše vole i žele da dobiju.

Do ovog zaključka naučnici su došli na osnovu eksperimenta u kom su partneri imali zadatak da svojoj dragoj poklone karticu za kupovinu u omiljenoj prodavnici ili lepu, uramljenu fotografiju sa zajedničkim inicijalima. Pokazalo se da su se žene više obradovale drugom poklonu, naročito u početku veze, dok su muškarci, misleći da igraju na sigurno, uvek birali skuplje i praktičnije darove. I to se dešavalo bez obzira na to koliko se partneri dobro poznaju. Istraživači su ustanovili i da jači pol veruje da rizikuje ako poklanja sentimentalne darove.

Pa, ako se vašoj dragoj bliži rođendan ili želite da je iznenadite poklonom bez povoda, izaberite nešto skromno i sentimentalno, nećete pogrešiti.

(Novosti)