Nega & Lepota

“Staklena koža” novi je korejski trend za lepotu koji je zaludeo svet

Azijske lepotice, a posebno Korejke, poznate su po svom režimu nege kože u čak 11 koraka i uvek se trude da im je koža što sjajnija, svežija i vlažnija. Njima je uvek važno da izgledaju što mlađe pa su otkrile još jedan korejski trend – “staklenu kožu”.

Promovišu ga osnivačice internet portala Glow Recipe, Sarah Lee i Christine Chang, a prema njihovim rečima to znači čista koža bez vidljvih pora koja je blistava i providna baš poput komada stakla.

Kako da postignete taj efekat na svom licu?

Beauty blogerka i vizažistkinja Ellie Choi jedna je od glavnih promoterki trenda na društvenim mrežama. Korejski način nege kojim se postiže staklena koža uključuje odlazak u krevet sa savršeno čistom i nahranjenom kožom i nanošenje maske dva puta nedeljno.

1. Večernju rutinu započinje skidanjem šminke. Kožu zatim čisti gelom za pranje lica, a za sve zaostale nečistoće koristi tonik. Zadnji korak uključuje nanošenje kreme za lice.

2. Kako bi koža bila blistava, piling je neizostavan, a Ellie ga nanosi na kožu svaki drugi dan.

3. Što se tiče maski za lice, obavezno koristite tzv. sheet maske (pamučne maramice s otvorima za oči koje su natopljene aktivnim sastojcima), a stalno naglašava i koliko je za lepu kožu važna ishrana i unošenje dovoljne količine vode.

(Zadovoljna.hr)