Moda

Stil za svaku građu i džep: Važno je da se dobro osećate u onome što nosite! (FOTO)

Svaka modna ikona nas je tome naučila. I sa tim se u potpunosti slažemo. Zbog toga je to veoma lična stvar i nešto što svaka žena mora da prepozna kod sebe. Ne postoji jedna univerzalna formula ali postoje neke smernice u kojima se sve mi, kako god bile građene, sa koliko god kilograma, visine i ukusa, možemo da pronađemo.

Mnogo puta smo govorili o trendovima ali i onim neprolaznim komadima i detaljima i uvek se vraćamo na isto. Da bismo stvorile svoj lični pečat, važno je da poznajemo sebe, ono što nam prija, da se u tome osećamo dobro i da nam stvari koje nosimo leže, kako po kroju, tako i po senzibilitetu.

Za one žene, koje se nikako ne snalaze u ovom vremenu brze mode, kada veliki brendovi izbacuju “trendi” komade i aksesoare iz nedelje u nedelju, predlažemo da pogledaju našu listu i saznaju osnove kupovine i građenja stila, bez mnogo utrošenog novca.

ULAŽITE NOVAC U KOMADE KOJE ĆETE SIGURNO NOSITI

Svaka žena ima neke komade kojima se često vraća. Za neke su to farmerice, drugima sako, nekima mala crna haljina ili bela košulja. To su oni komadi koje je uvek lako kombinovati i njih uvek nosimo u najrazličitijim prilikama. Od ležernih kombinacija u kojima idemo sa prijateljicama na kafu, do noćnog izlaska ili poslovnih događaja u kojima se uvek trudimo da izgledamo što profesionalnije. Ako imate svoje favorite u ormanu, to su ti komadi u koje i dalje vredi da ulažete svoj novac. I ne zaboravite da su januar i jul mesec kada su velika sniženja u gradu i tržnim centrima, kada možete da kupite svoje omiljene komade po znatno nižim cenama.

Kroj je najvažniji! Kada birate stvari koje želite da probate, usudite se ponekad da probate neki komad za koji se inače ne biste uhvatili. Tako ćete isprobavanjem uspeti da za 0 dinara procenite koji su to krojevi koji vam leže i u kojima se osećate dobro. Jednom kada budete nosili kroj koji vam odgovara u potpunosti, lako ćete sledeći put napraviti dobar izbor iako će odevni predmet možda biti u drugom dezenu ili materijalu.

NAĐITE DOBRU KROJAČICU/KROJAČA

Dešavaće vam se da pronađete idealan kroj pantalona, koji vam leži na struku i zadnjici perfektno, ali će mu nogavice biti predugačke. Za tako nešto imajte u rukavu krojača u kog imate poverenja da će vam nogavice skratiti, a neće pokvariti siluetu.

NE ZABORAVITE SVOJ LIČNI PEČAT

I kada pronađete sve omiljene komade, važno je dodati ono nešto svakoj kombinaciji što se samo VI! Modni dodaci su tu da to lako postignete. Tašna, kaiš, komad nakita. Parfem ili frizura koje nećete menjati bez obzira na trendove takođe su nešto što modne ikone često praktikuju i samim tim postaju poznate po tome. Recimo, Ana Vintur. Ona svoju bob frizuru nosi još od 80-tih godina prošlog veka!

VODITE RAČUNA O SVOJOJ ODEĆI

Uvek perite odeću prema uputstvu sa etikete! Jedino tako će ona duže izgledati kao nova. Čim primetite prve znakove ishabanog materijala, posebno na elegantnim komadima, već je kasno. Čuvajte je tako i što ćete koristiti kvalitetnije detardžente, jer oni su ipak jeftiniji od ponovne kupovine džempera ili haljine.

(stil.kurir.rs)