ŽIVOT

Stvorila je najpoznatije hitove: Upoznajte Teya Doru i pogledajte njen prvi spot u Srbiji

Ovo je kantautorski balkanski prvenac Teya Dore koja inače kao istaknuti muzičar radi i živi u Njuroku.

Pesma koja tek što je puštena na kanalu Bassivity ima izvrsne komentare a njene kolege smatraju je osveženjem na domaćoj muzičkoj sceni u koju unosi nešto novo i uzbudljivo.

Spot za “Da na meni je” sniman je u Beogradu i u Njujorku a produkciju pesme su radili izvrsni američki i balkanski muzičari, Teya Dorine kolege, Darko Dimitrov, Jarred ARKTKT Barnes, Jan Magdevski – JanZoo. – Iako sam pesmu “Da ne meni je” prošlo leto počela da komponujem za nekog drugog, odmah sam osetila da bih baš ja mogla da je otpevam. U to su me kasnije ubedili i moji prijatelji I kolege Milan Radulović Laća, naš poznati tekstopisac i njegova mama čuvena Marina Tucaković. Odmah sam u Beogradu snimila glas, dok sam u Njujorku dovršila aranžman sa svojim kolegom poznatim američkim producentom Džerardom Barnsom – kaže Teya Dora.

Inače, ova talentovna umetnica, koja je sa samo 17 godina otišla da kao stipendista čuvenog Berklee College of Music u Bostonu studira muziku, u Americi je više godina unazad angažovana u muzičkoj produkcijskoj kući ARKTKT Publishing LLC, u Njujorku gde stvara velike muzičke hitove i komponuje za TV reklame, serije i filmove, a kao pevačica nastupa sa velikim imenima američke pevačke scene poput dobitnice Gremmy nagrada Patti Austin, Seidah Garrett, Gerri Allen, Lillie Tinsley i Valerie Simpson.

(cosmopolitan.rs)