Zdravlje

Umesto lekova za Alchajmera, mužu davala kokosovo ulje: Rezultat raspametio lekare!

Alchajmerova bolest je veoma teška i uzrokuje gubitak pamćenja.

Pedijatar Meri T. Njuport je podelila priču o svomsuprugu Stivu, kojem je ova bolest dijagnostikovana u njegovim pedesetim godinama.

Njegovi parijetalni i frontalni režnjevi su bili uništeni i izgubio je kratkoročno pamćenje. Koristio je klasične lekove namenjene lečenju ove bolesti, ali mu nisu pomagali.

Samo je izgubio na težini i pao u depresiju. Njegova žena je zato odlučila da se okrene prirodnom rešenju, a to je kokosovo ulje.

Davala je mužu dve kašike ovog ulja dva puta dnevno uz hranu. Nakon samo 2 meseca, Stiv je bio srećniji, opušteniji i više je pričao.

„Nakon godinu dana je počeo da prepoznaje članove porodice, koje je zbog bolesti zaboravio“, otkrila je Meri.

Osim kod Alchajmerove bolesti, kokosovo ulje pomaže i lečenju epilepsije,Parkinsonove bolesti, multiple skleroze i dijabetesa. Idealno je i za prženje jer nije kalorično.

Istraživanja iz 2004. godine su pokazala da ovo ulje poboljšava memoriju, a ispitano je 20 ljudi obolelih od Achajmera. Nekima je dat običan placebo, a nekima kokosovo ulje.

Uočeno je da se broj ketona povećao kod osoba koje su uzele kokosovo ulje, a to povećanje ketona je upravo ono što utiče na rešavanje zdravstvenih problema povezanih sa Alchajmerom i drugim bolestima.

(megagiga.info)